Ceturtdien Rīgā notiks Tehniskās jaunrades festivāls • IR.lv

Ceturtdien Rīgā notiks Tehniskās jaunrades festivāls

25
NULL

Namā “Annas 2” varēs iegūt daudzveidīgu priekšstatu par tehniskās jaunrades iespējām

Ceturtdien, 11.septembrī no plkst.15 līdz 19 Rīgā, Annas ielā 2, notiks Tehniskās jaunrades festivāls, raksta aģentūra LETA. Festivāla mērķis ir darbīgā un atraktīvā veidā izglītot bērnus un jauniešus par informācijas un industriālo tehnoloģiju attīstību un nākotni, izpētes attīstības tendencēm, kā arī paaugstināt viņu intereses līmeni par eksaktajām un sociālajām jomām un disciplīnām – fiziku, elektroniku, matemātiku, programmēšanu un tehnisko modelēšanu. 

Lai modulētu tehnoloģiju lomu un iespējas cilvēku ikdienā sadarbībā ar VEF Kultūras pils VEF vēstures muzeju, zinātkāres centru “Zili brīnumi”, AS “Latvenergo” Energoefektivitātes centru un fizikas portālu “Fizmix” tiks veidota ekspozīcija ar eksponātiem un ierīcēm “Toreiz un tagad”. Pasākumā ar savu stāstījumu piedalīsies eksperti un būs iespējams eksponātus arī izmēģināt. Papildus tam SIA “Fab Lab” piedalīsies festivālā ar 3D printeri, savukārt biedrība “Homo ecos” viesosies ar velo suluspiedi. 

Tehniskās jaunrades nama “Annas 2” pirmajos divos stāvos tiks izveidota ekspozīcija ar moto “Toreiz un tagad”, salīdzinot tehnoloģiju attīstību. Trešais stāvs tiks izveidots futūristiskā stilistikā ar iespēju noskatīties video studijas veidoto 3D filmu, vīdžeju performances un lāzergaismas. Nama pagalms būs paredzēts metināšanas darbiem. Festivāla laikā tiks izveidota metāla instalācija “Jaunrade”, darbosies SIA “STOKKER” metināšanas simulators. Interesenti varēs tikties ar žurnāla “Ilustrētā Zinātne Junioriem” darbiniekiem. Pasākumā darbosies festivāla radio un dīdžejs. 

Vecāki ar bērniem un citi interesenti varēs iegūt daudzveidīgu priekšstatu par tehniskās jaunrades iespējām. Ikviens varēs apmeklēt gandrīz 40 radošās darbnīcas. Būs iespējams izmēģināt tehnisko modelismu – raķešu modelismu, lidmodelismu, trases un kordas automodelismu, kuģu modelismu, elektroniku, tehnisko modelēšanu u.c. -, multimedijiem – foto studijā, filmu studijā, animācijas studijā, datorskaņu studijā, programmēšanā lieliem un maziem. Festivālā varēs apgūt arī amatniecību un dizainu, gatavojot koka rotaļlietas, keramikas izstrādājumus, adot, šujot utt. Paredzētas arī radošās rakstīšanas, zīmēšanas un citas radošās darbnīcas. 

Pilns darbnīcu saraksts pieejams mājaslapā www.tjn.lv. Radošās darbnīcas darbosies no plkst.15 līdz 18.40. Noslēgumā, plkst.18.45, paredzēti lidojošie pārsteigumi.

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu