Minskā nākamnedēļ notiks Putina un Porošenko tikšanās • IR.lv

Minskā nākamnedēļ notiks Putina un Porošenko tikšanās

22
Ukrainas prezidents Petro Porošenko (no kreisās) un Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto: EPA/LETA

Tā būs pirmā abu līderu tikšanās kopš Normandijas desanta gadadienas pieminēšanas jūnijā

Nākamnedēļ Minskā notiks Krievijas prezidenta Vladimira Putina un Ukrainas prezidenta Petro Porošenko tikšanās, otrdien paziņoja Kremlis. Sarunās piedalīsies arī Eiropas Savienības (ES) amatpersonas, vēsta LETA/DPA.

Tikšanās 26.augustā notiks Muitas savienības sanāksmes gaitā, un tā būs pirmā abu līderu tikšanās kopš Normandijas desanta gadadienas pieminēšanas jūnijā.

Pagaidām netiek ziņots, par ko būs runa tikšanās, teikts tikai, ka notiks divpusēja tikšanās.

Pirms tam tika vēstīts, ka uz Ukrainas un Krievijas līderu tikšanos uzaicināts arī Eiropas Komisijas prezidents Žozē Manuels Barrozu, raksta BBC. Barrozu uzaicinājis Porošenko tuvākajā laikā apmeklēt Briseli.

Tikmēr Ukrainas prezidenta Porošenko preses dienests ziņo, ka Minskā 26.augustā notiks “augsta līmeņa tikšanās”, kurā piedalīsies Ukrainas, Eiropas Savienības un “Eirāzijas trijnieka” pārstāvji, lai apspriestu Ukrainas un ES asociācijas vienošanos.

Kā vēsta “Ukrainskaja pravda”, Porošenko telefonsarunā ar Barrozu uzaicinājis ES uz Minsku nosūtīt savu delegāciju.

Barrozu paziņojis, ka uz Baltkrievijas galvaspilsētu dosies Eiropas diplomātijas vadītāja Ketrīna Eštone, enerģētikas komisārs Ginters Etingers un tirdzniecības komisārs Karls de Guhts.

 

Komentāri (22)

Aivars Krauklis 19.08.2014. 18.36

Gribēju jau ierakstīt, ka tikšanās iespējama tikai pie barjeras, bet attapos – ar traku suni tak dueli nerīko.

Bet ja to punduri vēl skaita par cilvēku, tad – kāpēc viņš nav starptautiskā meklēšanā? Ā, tā gāze… mistrāli… un vēl sarūsējušas atomraķetes zemē iekārpītas… tad jau gan īstens valstsvīrs, ar ko iespējams runāt.

+12
0
Atbildēt

2

    dace_ampermane > Aivars Krauklis 20.08.2014. 00.00

    Kličko vajag sūtīt :)

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    Kaspars Špūle > Aivars Krauklis 20.08.2014. 09.55

    Šorīt Radio Svoboda ukraiņu redakcijas raidījumā kāds klausītājs tiešraidē piezvanīja no Luhanskas apgabala un pateica, ka Porošenko un Putina tikšanās laikā Ukrainas prezidentam vajagot tā iekraut Kremļa pundurim, lai tas vairs neceļas. Raidījuma vadītāja iesaucās: “Bet kauties nedrīkst!”, uz ko klausītājs atteica: “Nu, tad jau Hitleru arī vajadzēja saudzēt…” un tika atslēgts. :)

    +6
    0
    Atbildēt

    0

intars_busulis 19.08.2014. 18.11

Vai tam Putinam kāda kaita kad ik reizi saraujas? Jeb vai tomēr taisnība ir kad kārtīgs krievs ir sēdoša suņa augumā?

Lai jau tiekas, bet neredzu jēgas sarunai ar noziedznieku. Savu laiku Irakas līderi Huseinu izsludināja par kara noziedznieku, tad Putinu ar var par tādu izsludināt. Ukraina jau nav viņa pirmais noziegums, bija arī Čečenija, Gruzija. Tos trešā reiha karotājus vēl tagad tvarsta, bet šodienas kara noziedzniekus kautkādi nedomā tvarstīt. It īpaši ja tie ir krievi.

+11
0
Atbildēt

0

putekliic 19.08.2014. 22.00

Šis nav tikai bezjēdzīgs, bet pat kaitīgs pasākums, jo ļaus Putinam izskatīties kā “politiskā procesa” dalībniekam un problēmas risinātājam, kamēr pats paliek lielākā daļa no problēmas. Tikmēr sarunu laikā ieroči un teroristi turpinās plūst pāri robežas, no tiem turpinās mirt mirt bērni un sievietes…

+9
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu