Papes dabas parkā sākas elektroniskās mūzikas un mākslas festivāls "Satta" • IR.lv

Papes dabas parkā sākas elektroniskās mūzikas un mākslas festivāls “Satta”

30
Festivālā uzstāsies arī "Beatmaker Challenge" čempions "NiklāvZ" no Latvijas. Foto no festivāla mājas lapas

Vairāk nekā 30 ārzemju mūziķu priekšnesumi

Rucavas pagasta Papes dabas parka teritorijā ceturtdien, 14.augustā sāksies līdz šim septiņus gadus Lietuvā notikušais elektroniskās mūzikas un mākslas festivāls “Satta”, raksta aģentūra LETA. Festivālā uzstāsies “Kode9”, “Dirty Beaches”, “Forest Swords”, “King Midas Sound” un “Submotion Orchestra”. Klausītāji varēs dzirdēt vairāk nekā 30 ārzemju mūziķu priekšnesumus. 

Papē uz skatuves kāps arī grupas “Jachoozi” soliste Saša Perera un britu producents “Lones”. “Sūpynės” festivāla organizētāji “Minimal.lt” uz “Satta” festivālu vedīs savu iecienītāko tehno duetu – “Zenker Brothers” no Minhenes. “Obscure electronica” un “indie” mūzikas virzītāji “STRC/D.O.S.” būs atbildīgi par 1980.gadā dibinātā beļģu dueta “Absolute Body Control” uzstāšanos. “Showcase” laikā uzstāšanos sniegs vēl viens beļģu elektroniskās mūzikas projekts “TAV Exotic”. Uz Papi dosies arī izraēliešu duets “Red Axes”. 

“The Baltic Scene” – projekts, kas izveidots ar mērķi nodibināt mūzikas sakarus starp Lietuvu, Latviju un Igauniju -, piedāvās dažus no Baltijas valstu interesantākajiem māksliniekiem. “Miona” un “Mr. Myster” pārstāvēs Latviju, no Lietuvas uz festivālu dosies “c.o.u.g.h.”, bet Igauniju pārstāvēs “Ludisnavski”. Festivālā varēs dzirdēt arī vairākus Latvijas mūziķus. 

Lielu daļu festivāla Latvijas programmas veidos “Satta” ilgtermiņa partneris “Dirty Deal Audio”. No šīs apvienības uzstāsies “Beatmaker Challenge” čempions “NiklāvZ”, kurš šogad jau paspējis uzstāties tādos festivālos kā “Primavera” Barselonā un pašmāju “Positivus”. Festivālā uzstāsies arī “underground” mūzikas pārstāvis “Kodek”, kā arī hiphopa un “electronica” producents “Kashuks”. Uz skatuves kopā kāps “Džūka Čūska” un “Ohmtek. Kopīgu priekšnesumu sniegs arī bītu veidotāji “ansis x Oriole”, kuriem uz skatuves pievienosies latviešu reperi Edavārdi un Eliots. 

Rūpējoties par dejām visas nakts garumā, “Satta” uz festivālu uzaicinājis “Bogdan Taran” – vienu no Latvijas deju mūzikas patroniem, kura radio šovs “Dance Box” nesen nosvinēja 15 gadu jubileju. Par deju mūziku rūpēsies arī “Ksenia Kamikaza”, kura pārstāv ierakstu studiju “Platz fur Tanz”. Festivāla mākslinieku klāstu papildinās Rīgas elektroniskās mūzikas aktīvists, “2 Many Promoters” pārstāvis “Dj Cute”. Latvijas “drum’n’bass” komandu pārstāvēs producents, dīdžejs un “bass” mūzikas pasākumu popularizētājs, “Urban Soulz” komandas dibinātājs “Slovar”. “Satta” festivāla Latvijas programmu noslēgs dīdžeju producentu un promoteru duets “91kidz”, kurā ietilpst “Trashy Kid” un “E91” no Rīgas. 

Starptautiskā festivāla organizatoru komanda, apzinoties Papes dabas parka nozīmību, nodrošinās, ka teritorija, kura varētu tikt cilvēku skarta, tiks pasargāta no jebkādiem bojājumiem. Tāpat kā pirms, arī festivāla laikā cilvēki tiks aktīvi informēti par vides aizsardzību un tās nozīmīgumu. Telšu celšana, autostāvvieta un kemperu novietne būs atļauta tikai organizatoru piedāvātajā teritorijā. Visi apmeklētāji tiks aicināti ziedot līdzekļus Papes dabas parka putnu novērošanas torņa atjaunošanai. Festivāla mūzikas programmu četru dienu garumā papildinās dažādas sporta, mākslas un ekoloģijas meistarklases, kas norisināsies gan galvenajā festivāla teritorijā, gan pludmalē. 

 “Satta” festivāls norisināsies no 14.augusta līdz 17.augustam Baltijas jūras krastā, Rucavas novadā, Papē. Vairāk informācijas festivāla mājas lapā

Komentāri (30)

Xcbcbx 16.08.2014. 09.44

AVERTO – teltis, nojumes, siltumnīcas

http://averto.lv/lv/nojumes-teltis-siltumnicas/

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu