Šveice nevēlas ieviest sankcijas pret Krieviju • IR.lv

Šveice nevēlas ieviest sankcijas pret Krieviju

36
Šveices ekonomikas ministrs Johans Šneiders-Ammans. Ekrānšāviņš no Šveices laikraksta

ES aicināja arī trešās puses valstis pievienoties ieviestajām sankcijām pret Krieviju

Šveice nevēlas ieviest sankcijas pret Krieviju. Alpu valsts gribētu palīdzēt Ukrainai rast izeju no krīzes, bet Eiropas Savienības ieviesto sankciju pret Krieviju dublēšana samazinās šīs iespējas, pieļāvis Šveices ekonomikas ministrs Johans Šneiders-Ammans.

Par to viņš pastāstījis svētdien publicētajā intervijā laikrakstā „Schweiz am Sonntag“.

Kā intervijā teicis ministrs, Šveice nevēlas sankcijas ieviest tāpēc, ka tas traucētu valstij būt starpniecei Ukrainas krīzes noregulējumā, raksta Dw.de. “Tas ir ļoti svarīgi,” uzsvēris Šneiders-Ammans, „ka ir valsts, kas var teikt: mēs nepiederam nevienai no konflikta pusēm.”

Kā ziņots, ES aicina arī trešās puses valstis pievienoties ieviestajām sankcijām pret Krieviju. Par sankciju ieviešanas iespējamību jau paziņojusi Norvēģija.

Šneiders-Ammans arī paziņojis, ka ES sankcijas pret Krieviju var skart pašu Eiropu, tai skaitā arī Šveici. Uz Šveices ekonomiku iespaidu atstās tarifu paaugstināšana Krievijas energoresursiem.

 

Komentāri (36)

silvija_vitina 04.08.2014. 10.04

Šveice kaut kā nevēlas atvērt acis, ka UKR-RUS konflikts jau sen vairs nav šo valstu iekšējais konflikts.

Vai nu tu esi par Rietumu demokrātiju, vai par krievijas viduslaiku koloniālismu. Vidusceļa nav.

+21
-1
Atbildēt

0

Þanis Bezmers 04.08.2014. 09.21

” Šveice nevēlas sankcijas ieviest tāpēc, ka tas traucētu valstij būt starpniecei”.
Ļoti veikli piesegta vēlme iedzīvoties citu nelaimes brīdī. Krievija jau gan bagātīgi novērtēs šādu nostāju. Šveices naudas dievs nešķiro nevienu un neko. Kur mums ir Šveicds Pāvests? Tikai krieviem nospļauties uz visiem pāvestiem, starpniekiem un neitralitāti, ja kas.

+19
-2
Atbildēt

1

    esmeralda_se > Þanis Bezmers 04.08.2014. 09.30

    Cer atkārtot 1939 – 1945 gada scenāriju. Toreiz Šveici neokupēja neviena no pusēm, jo vajadzēja neitrālu zemi, kur spiegiem strādāt:) Lai arī faktiski SD Šveices teritorijā rīkojās diezgan brīvi, un daudz PSRS spiegu tika neitralizēti.

    +12
    -1
    Atbildēt

    0

ligakalnina 04.08.2014. 09.40

“…mēs nepiederam nevienai no konflikta pusēm.”

——————————————

Nu protams, vienas Ukrainas daļas absolūti nekaunīga okupācija, un un mēģinājums okupēt otru Ukrainas daļu ar kara uzsākšanu, Šveices izpratnē ir vienkārši “konflikts”, tipa, abi vainīgi,nožēlojama un liekulīga pozīcija, kas, pēc būtības, ne ar ko neatšķiras no Krievijas pozīcijas.

Nu, Šveice, bez sirdsapziņas pārmetumiem, pelnīja uz nogalināto ēbreju rēķina ar nacistu naudu, kāpēc gan lai tā attiektos no Kremļa fašistu naudas, šai valstij absolūti der princips “nauda nesmird”.

+16
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu