Miegs • IR.lv

Miegs

56
NULL
Ernests Kļaviņš

Komentāri (56)

ligakalnina 04.07.2014. 08.27

Beidz reiz to savu demagoģiju, Latvijai, kā NATO dalībvalstij, vienkārši jāpilda tas, ko tā solījusi.

Politika, tipa, “a ko ta mēs, mums jau naudas nav, lai par visu maksā Amerika”, ir vairāk, kā nožēlojama.

Drošība makasā naudu, vispār, nekas nenāk par velti.

+26
0
Atbildēt

9

    Andris Jautriņš > ligakalnina 04.07.2014. 10.17

    Kā tad, vispirms jāpilda tas, ko NATO solījusi, citādi …

    +1
    -13
    Atbildēt

    0

    Andris Jautriņš > ligakalnina 05.07.2014. 19.40

    nulle

    Mēģinājums radīt sarunu beztolkšova situācijā? :)

    Informēju šo komentāru lasītājus – mums nav nekādu pienākumu, parādu pret ASV! Lai ASV nomaksā savus parādus pasaulei, tad parunāsim par mūsu parādiem pret ASV. ASV nekad reāli nav cīnījusies par Latvijas neatkarību latviešu tautas interesēs. ASV Latviju un latviešus izmanto tikai kā ieroci savu interešu relizēšanai.

    P.S. Un tie otri tāpat domā pirmkārt par savu kabatu interesēm.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Andris Jautriņš > ligakalnina 05.07.2014. 19.37

    aivars15

    … nākamo 20 gadu laikā …

    Tā par vienu konkrētu valsti var rakstīt fantasti vai cilvēki, kuriem ir vēlme (uzdevums) konkrētu informāciju iedzīvināt. Vajadzētu pamatot, kāpēc 20 gadu laikā sagaidāmie procesi būtu kvalificējami kā nemieri. Jo 20 gadu laikā var krietni mainīties viedoklis par to, kas ir miers un nemiers. Iespējams, ļoti daudzi pasaulē gribēs dzīvot “Baltkrievijas nemieru” apstākļos. Es pat pieļauju, ka zem “Lukašenko diktatūras” gribētu dzīvot puse vai pat vairāk no šodien dzīvojošajiem 7 miljardiem.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Andris Jautriņš > ligakalnina 05.07.2014. 23.42

    Edgar, Edgar… :)

    Skaidra lieta, ka nevienu neaizkavēs kaut vai 1.000 negro ASV formas tērpos Lielvārdē. Ar to tēma pabeigta.

    Ukrainā kašķis ar stobriem notiek pie blokpostiem, kuri ir daži kluči uz ceļa. Kārtīgs dot’s vai dzot’s būtu varen noderīgs nato gaidīšanas dienā…

    Līderu apmiršana 20-30 gadu laikā… Nu tad laikam pipec pilnīgs, ja citu argumentu nav. Vai pievienot domubiedriem? :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    simpsons > ligakalnina 05.07.2014. 23.37

    -> Edgar

    Militārās būves nav tikai 2. pasaules kara dzoti. Ceļu un tiltu sagatavošana tanku aizkavēšanai, apsardzes perimetri, rezerves noliktavas.

    Transporta lidmašīnām ir kaut kur jānolaižas tuvāk par Vāciju un Lielbritāniju.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Ansis > ligakalnina 05.07.2014. 21.47

    aivarsk – aizsardzības būves savu jegu zaudēja jau 2. Pasaules kara laikā – kopš tā laika stacionārus dzelzbetona dzotus vairs nebūvē – jo aviācija spēj jebkādu dzotu sasist lētāk, nekā būvniecības izmaksas. Nu un – pat ja būtu – jebkādai būvei ir jēga, tikai tad, ja tur sēž garnizons.

    Mūsdienās …

    Ja sāktos karš, tad nevis 2 dienas gadīsim, ka Zokņos un Lielvārdē atbrauc bāzēties ASV lidmašīnas, bet gan šeit vispār neviena lidmašīna nebāzēsies – lidos pa taisno no Polijas, Vacijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Lielbritanijas lidlaukiem – bet neredzamie bumbvedēji lidos pa taisno no ASV lidlauka – kā tas jau bija Dienvidslāvijā, Irākā …

    Mums savukārt vajadzētu armiju, kas spēj bremzēt pretinieka uzbrukumu apmēram nedēļu, lai pa to laiku var ierasties NATO un/vai ES valstu flote un sauszemes spēki.

    p.s. Baltijai ļoti palīdzētu, ja Zviedrija iestatos NATO, lai NATO aviācija bez kavēšanās var izmantot Zviedrijas gaisa telpu – citādi pie mums grūti atlidot, jo Polijai priekšā Kaļiņingrada ar spēcīgu pretgaisa aizsardzības sistēmu.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Ansis > ligakalnina 05.07.2014. 21.36

    Doveik – speciāli TEV – aivars15 to teica par to, ka Lukašenko ir vecs un tuvako 20 gadu laikā, vairāk ka iespējams, ka nomirs. Un sāda tipa vienpersoniskās diktatūrās varas maiņa mēdz notikt vardarbīgi.

    Starp citu. Putins arī pēdējos gados vairs neizskatās pēc jaunieša. Mugura stīva. 30 gadi max vēl. Bet par Krieviju ir tādas nelabas domas, ka Putins no redzamākajiem popularajiem politiķiem ir … tads kā mērenākais. Ja paskatās alternatīvas … Žirinovskis, Zjuganovs – bail metas …un pat Maskavā kandidējušais Rietumu apjūsmotais kreisais opozicionārs Navaļnijs slavēja Krimas aneksiju un izteicies, ka vajadzēja “žošķe”. Tā ka Es Krievijā vispār nesaredzu mierīgu atrisinājumu.

    Ta ka – ir labi, ka ir NATO un ES, bet Latvijai ir jaklausa Igauņi un beidzot jāsāk nopietnak domāt par drošību un aizsardzību.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    simpsons > ligakalnina 05.07.2014. 11.24

    -> dzerim

    Latvijas drošība netiek risināta no pareizās puses. Latvijai potenciāli ir 2 ārējās problēmas:

    1. Baltkrievijā nākamo 20 gadu laikā būs pamatīgi nemieri, kā notiek mainoties diktatoriem. Pie Latvijas robežām parādīsies bēgļi, varbūt pat simti tūkstošu.

    2. Krievija ar Doņeckas variantu, Krimas variantu (maz ticams) vai atklātu iebrukumu.

    Nez vai kāds ir mēģinājis rakstīt atbildes plānus, kur nu novērtējis to izmaksas. Vai 2% pietiks? Ir vajadzīga vismaz 2 dienas, lai ASV lidmašīnas ierastos Lielvārdē. Vai tik ilgi varēs noturēties? Jeb jābūvē kādas aizsardzības būves?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    gliters > ligakalnina 07.07.2014. 11.26

    nulle, beidz tak reiz sapņot – ko dos ES armija, ja nav politiskās gribas aizsargāt AEiropas valstis pret Krievijas tīkojumiem? Ne vācieši, ne franči neuzskata austrumeiropiešus par līdzvārtīgiem partneriem, bet par puskoloniju aborigēniem, kuru valstis var ar izdevīgiem nosacījumiem iztirgot Krievijai. Labi, ka esam NATO, kuras dalībvalsts ir t.sk. ASV. Jeņķi negrib “zaudēt seju” un tāpēc rūpējas par Eiropas integritāti, kas pašas Eiropas līdervalstīm pilnīgi nerūp.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

Ansis 04.07.2014. 10.37

Par mūsu Saeimas bremzēm – ļoti labs Pētera Strautiņa raksts:

http://m.delfi.lv/versijas/article.php?id=44685620

Paskatieties ekonomikas “izaugsmi” Doņeckā un Luganskā un Krimā. Ja valsts nevelta pietiekami daudz līdzekļu un uzmanības drošībai un aizsardzībai, tad par ekonomiku un labklajību var pilnība aizmirst – jo īpaši dzīvojot kaimiņos Krievijai.

Līdz 2020. gadam sasniegt 2% IKP … Vai Saeima uzskata, ka Krievija mums dos tik daudz laika?

+12
0
Atbildēt

2

    Signija Aizpuriete > Ansis 04.07.2014. 11.53

    ——–

    Jums par “guļamvietām” saeimā pēc vēlēšanām šoruden vairāk jādomā – ne par eiro-fondu ieguldījumu sekmīgākai Nacionālā attīstības plānā paredzētā izpildei.

    http://www.youtube.com/watch?v=hPOQIzbviAw

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Signija Aizpuriete > Ansis 04.07.2014. 13.14

    ———Edgars Avotiņš Par mūsu Saeimas bremzēm – ļoti labs Pētera Strautiņa raksts:….

    P.Strautiņš:”Pats svarīgākais – ir jāatbild, vai ir nākotne valstij, kuras iedzīvotāju turīgākā daļa tik niecīgā apjomā piedalās sabiedriskā labuma vairošanā, no kura viņi paši gūst tik daudz?”

    ==============================================================================

    Te arī izsmeļoša atbilde par 4.maija režīma (kroplās sociālās sistēmas) pastāvēšanas perspektīvām:

    “Он может существовать настолько долго, насколько ему позволят существовать те, кто управляет современной историей, кто планирует эволюционные процессы. Если сочтут сильные мира сего, что в этом мире есть что-то нехорошее, что это надо убрать, поломать те или иные рожки, это сделают, причем в кратчайшие сроки.” Постсоветизм, лекция философа, логика, социального мыслителя, профессора МГУ Александра Зиновьева, прочитаная 16 сентября 2005 года.

    http://www.polit.ru/article/2005/09/21/psizm/

    0
    -1
    Atbildēt

    0

ilmisimo 05.07.2014. 11.22

doveiki un citi kremlinu troļļi…

+3
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu