Bijušais kaujinieks: Putins aizliedzis ievest Krievijā kritušo kaujinieku līķus • IR.lv

Bijušais kaujinieks: Putins aizliedzis ievest Krievijā kritušo kaujinieku līķus

19
NULL

Kaujinieki karojot tikai naudas dēļ

Krievijas prezidents Vladimirs Putins aizliedzis ievest Krievijā no Ukrainas tur kaujās kritušo kaujinieku līķus, apliecinājis bijušais promaskavisko separātistu grupējuma “Doņeckas tautas republika” kaujinieks, kas tagad pārgājis Ukrainas valdības spēku pusē, vēsta tīmekļa medijs “Cenzor.NET”.

“Putins aizliedzis izvest atpakaļ pat jūsu kaujinieku līķus. Semjonovkā, Seļezņovkā jūs viņus aprociet kā suņus. Ja jūs brīvprātīgi pāriesiet Ukrainas armijas pusē, pret jums pretenziju nebūs. Ja nepāriesiet, vienkārši nolieciet ieročus. Nenodarbojaties ar marodierismu, laupīšanu. Ļaujiet cilvēkiem mierīgi dzīvot,” videovēstījumā aicina bijušais kaujinieks.

Atbilstoši viņa teiktajam, agrāk viņš piedalījies kaujās kontrolpostenī Kramatorskas apkaimē. Viņš arī apliecināja, ka kaujinieki karo tikai naudas pēc, vēsta LETA/Ukrinform.

Krievijas diversanti, algotņi un vietējo separātistu kaujinieki kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsušas pretterorisma operāciju.

Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja. Starptautiskā sabiedrība nosodījusi Krimas okupāciju un tās aneksiju neatzīst. Sodot Krieviju par Krimas aneksiju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis jau noteikušas sankcijas vairākiem desmitiem Krievijas augstāko amatpersonu un Kremļa tuvākā loka cilvēku.

 

Komentāri (19)

Kristīne 29.06.2014. 14.58

Pilnīgi loģiski.Putinan lietiskos pierādijumus, nevajag lai radinieki tos apglabātu Krievijā un plašāka sabiedrība uzzinātu no kurienes šie “žmuriki” nākuši kādā nāvē miruši. Jo vairāk kā 70% krievijas iedzīvotāju ir pārliecināti, ka Krievijas pilsoņi Ukrainā nekaro. Vairākums kievvalodīgo pilsoņu, kā Krievijā, tā Latvijā, skatoties Krievijas televīzijas programmas ir pārliecināti, ka Ukrainā pret fašistiem ar lielveikalos iegādātiem ieročiem, raķetēm un bruņumašīnām karo apspiestie krievalodīgie, kuru lielākā daļa Ukrainā dzimusi un ir šīs valsts patāvīgie iedzīvotāji.

+10
0
Atbildēt

0

ligakalnina 29.06.2014. 12.59

Putins zvana Parošenko un saka – tu nu gan esi muļķis.

Parošenko atbild – pats tu esi muļķis.

Merkele, to dzirdot, komentē – nu redz, dialogs jau sācies, mēs, ES, esam apmierināti.

+9
-1
Atbildēt

1

    gundega_heiberga > ligakalnina 30.06.2014. 01.59

    “a” burts Porošenko uzvārdā ir ļaundabīga kļūda, uzmanies!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

boss 29.06.2014. 21.32

Pēdējā laikā regulāri skatos Krievijas telekanālu Doždj.

Austrumukrainā kritušo Krievijas kaujinieku jautājumu pētījusī korespondente sacīja, ka separātisti vismaz godīgi līķus Krievijai atdeva, taču Krievijā šo “kravu” vedušo mašīnu ceļi pazūd. Radinieki tiek bagātīgi baroti ar meliem par viņu likteņiem un ne vārda par bojāeju.

P.S. Es apbrīnoju šī telekanāla korespondentu drosmi un profesionalitāti.

+7
0
Atbildēt

4

    Andris Jautriņš > boss 30.06.2014. 08.06

    Krievijas? :)

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    boss > boss 02.07.2014. 01.32

    Tai kanālā ir daudz cilvēku, bez spicām bārdām arī.

    Katrā ziņā tas, kā viņi atspoguļo notikumus Ukrainā un ap Ukrainu, mani padara par Lietutiņa diezgan pastāvīgu skatītāju.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Andris Jautriņš > boss 01.07.2014. 10.18

    Paklau, labais cilvēk, kad raida Āfrikas kanāls, ir dažas pazīmes, kuras ļauj par to nojaust. Kad TV kaste rāda latviešus, arī var saprast. Kad ekrānā ir krievi, to arī var redzēt. Lietutiņam pieraksta vieta pēc šīs pazīmes ir citur.

    Vakar lietutiņā viens ar tādu melnu spicu bārdu bija, man uzreiz prātā ienāca šis

    http://weblogs.senecacollege.ca/rjtuy/files/2013/02/Untitled-23jwcag.png

    0
    0
    Atbildēt

    0

    boss > boss 30.06.2014. 10.10

    Jā, Krievijas. Es nezinu, kāds ir šī telekanāla statuss (komerckanāls, privāts kanāls), bet zinu, ka raidīts tiek no Krievijas, droši vien no Maskavas, redzot, kādas personas studijā tiek intervētas.

    Protams, tas nav valsts apmaksāts un atbalstīts kanāls, tikai pieciests.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu