Mūkusalas Mākslas salonā apskatāma Vijas Maldupes un Jura Baklāna izstāde "Dubultportrets" • IR.lv

Mūkusalas Mākslas salonā apskatāma Vijas Maldupes un Jura Baklāna izstāde “Dubultportrets”

13
Jura Baklāna glezna. Izstādes publicitātes materiāls. Fotono salona mājas lapas

Izstāde turpina Mūkusalas Mākslas salona izstāžu ciklu „20. gs 2. puses lielmeistari”

Līdz 26.jūlijam Mūkusalas Mākslas salonā būs apskatāma Vijas Maldupes un Jura Baklāna glezniecības izstāde “Dubultportrets”, raksta aģentūra LETA. 

Gleznotāji Maldupe un Baklāns ieņem īpašu vietu Latvijas glezniecības vēsturē. Lai gan jau savas dzīves laikā abi guva atzinību un popularitāti, mākslinieku salīdzinoši neilgais mūžs liek skaudrāk apzināties atstāto mantojumu kā izcilu nacionālo vērtību, kas, laikam ejot, nav zaudējusi nozīmi. 

20.gadsimta 70.gados jaunās paaudzes gleznotāji Baklāns un Maldupe pievērsa sev uzmanību ar izsmalcinātu krāsu gammu un ikdienas dzīves jūtīgu tēlojumu, kurā krustojās franču mākslas ietekme un individuāla izteiksme. Abu dzīvesstāsti un māksla ir ritējusi blakus, tomēr katrs izmantojis atšķirīgu tematisko un izteiksmes amplitūdu. 

Baklāns mākslas vēsturē saglabājies kā ikdienišķu, necilu jauno mikrorajonu apbūves ainu gleznotājs. Maldupes glezniecība, pēc izstādes kuratores Diānas Barčevskas teiktā, ir gaismas un vibrējošu emociju pilna, tajā mijas ikdienas un iztēles ainas. Svarīgs tēls māksliniecei ir daba, kuras klātbūtne ir visuresoša.

Pēdējā reize, kad publiski bija iespēja aplūkot Maldupes un Baklāna glezniecību, bija pirms 15 gadiem – 1999.gadā sarīkotajā izstādē Valsts mākslas muzeja Baltajā zālē mākslinieku piemiņas izstādē “Dzīve. Mīlestība. Māksla.”. 

Izstādē eksponēti darbi no Mūkusalas Mākslas salona un Jura Baklāna un Vijas Maldupes ģimenes kolekcijas. Izstādes kuratore Diāna Barčevska.

Ieeja izstādē būs bez maksas. Vairāk informācijas salona mājas lapā

Komentāri (13)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu