Pirmdien Nacionālajā operā uzstāsies primbalerīna Uljana Lopatkina • IR.lv

Pirmdien Nacionālajā operā uzstāsies primbalerīna Uljana Lopatkina

27
Publicitātes foto

Programma „Tango galā” veltīta izcilajam argentīniešu komponistam Astoram Pjacollam

Šovakar, 7. aprīlī uz Nacionālās operas skatuves uzstāsies Marijas teātra primabalerīna Uljana Lopatkina. Krievijas baleta primabalerīna, kas titulēta kā „Dievišķīgā”, kopā ar Marijas teātra un Latvijas Nacionālā baleta solistiem Rīgā piedāvās programmu „Tango galā”, kas veltīta izcilajam argentīniešu komponistam Astoram Pjacollam – reformētājam, kas aizsāka tango nuevo stilu – 20.gadsimta talantīgāko baletmeistaru nākotnes deju horeogrāfiskā izpildījumā. 

 „Tango galā” ir trīsdaļīgs uzvedums, kurās tiks izpildīts slavenā argentīniešu horeogrāfa Maurisio Vainrota šedevrs – viencēliena balets „Tango plus”, izcilā holandieša Van Menena temperamentīgais viencēliens „5 tango”, kā arī slaveno baletmeistaru Vladimira Vasiļjeva, Kšištofa Pastora un Nikolaja Androsova tango uzvedumus. 

 Uljana Lopatkina ir viena no pieprasītākajām balerīnām pasaulē. 1991. gadā viņa uzņemta Marijas teātra trupā, bet 1995. gadā kļuva par primabalerīnu. 1997. gadā viņa saņēma prēmiju „Zelta Maska” un Benois de la Danse balvu, 1998. gadā – Londonas laikraksta „Evening Standard” kritiķu prēmiju. 1999. gadā viņai piešķirta Krievijas Valsts prēmija. Lopatkina dejojusi uz daudzām pasaules skatuvēm, tostarp Maskavas Lielajā teātrī, Londonas Karaliskajā operas teātrī, Parīzes Lielajā operā, Milānas „La Scala” teātrī, Ņujorkas Metropolitēna operā. Vairāk informācijas par projektu www.artforte.lv

Biļetes uz izrādi jau izpārdotas

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu