Rīgā uzstāsies pasaulslavenais baritons Dmitrijs Hvorostovskis • IR.lv

Rīgā uzstāsies pasaulslavenais baritons Dmitrijs Hvorostovskis

18
Publicitātes foto

Dmitrijs Hvorostovskis uzstāsies kopā ar Kauņas simfonisko orķestri. Skanēs krievu operu ārijas un romances

Šodien, pareizticīgo Jaunajā gadā, pēc ilgāka pārtraukuma akadēmiskās mūzikas cienītājus atkal iepriecinās viens no spožākajiem pasaules baritoniem Dmitrijs Hvorostovskis, kurš kopā ar Kauņas simfonisko orķestri un diriģentu Konstantīnu Orbeljanu plkst.20 uzstāsies “Arēnā Rīga”, raksta aģentūra LETA. 

Koncerta pirmajā daļā Hvorostovskis dziedās populāras ārijas no Sergeja Rahmaņinova, Pētera Čaikovska, Modesta Musorgska, Antona Rubinšteina operām, savukārt otrajā – krievu romances. 

Starptautiski pazīstamais Krievijas baritons Hvorostovskis piedzima un izglītojās Krasnojarskā, kur jau 80.gadu vidū tika ievērots viņa talants. Par pagrieziena punktu ceļā uz starptautisku atpazīstamību kļuva dziedātāja piedalīšanās prestižajā “BBC Cardiff Singer of the World” konkursā, kurā 1989.gadā vairāk nekā 200 solistu konkurencē viņš ieguva “Grand Prix” un saņēma piedāvājumus uzstāties prestižās Rietumu operās. Kopš 90.gadu sākuma par viņa mājām kļuva Londona. Līdz ar Hvorostovska debiju Nicas operā, izpildot Čaikovska “Pīķa dāmu”, mākslinieka karjera strauji virzās pretī slavas virsotnei. Viņu sāka aicināt uz lielākajiem operas namiem un starptautiskiem klasiskās mūzikas festivāliem visā pasaulē, ieskaitot Karalisko operu un Koventgārdenu Londonā, Ņujorkas Metropolitēna operu, Parīzes operu, Bavārijas Valsts operu, Zalcburgas festivālu, La Skalas operteātri Milānā, Vīnes Valsts operu un Čikāgas Lirisko operu. 

Hvorostovskis bija pirmais operdziedātājs, kas sniedza solokoncertu ar orķestri un kori Sarkanajā laukumā. Šis koncerts tika pārraidīts 25 pasaules valstīs. Dziedātājs izveidojis īpašu koncertsēriju tieši Maskavai, ko nosaucis “Dmitrijs Hvorostovskis un draugi”. Ar speciālu Hvorostovska ielūgumu uz šiem koncertiem ieradusies virkne slavenu mākslinieku: Renē Flemings, Jonass Kaufmans, Marčello Džordani, Sumi Jo un Sondra Radvanovska. Pagājušajā gadā mūziķis sāka sadarbību ar Krievijas populārāko komponistu Igoru Krutoju, un kopš tā laika aizvadīti vairāki veiksmīgi koncerti Maskavā, Sanktpēterburgā, Kijevā un Ņujorkā. 

Starp jaunākajiem mākslinieka ierakstiem minams Rahmaņinova romanču soloalbums, kas tapis kopā ar igauņu koncertmeistaru Ivari Ilju un CD/DVD ieraksti no Džuzepes Verdi operas ar Sondru Radvanovsku un Krievijas Filharmonijas orķestri Konstantīna Orbeljana vadībā. Visi Hvorostovska ieraksti saņēmuši labas kritiķu atsauksmes. 

Biļetes cena 31 – 99 eiro. Biļetes nopērkamas www.bilesuserviss.lv

Komentāri (18)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu