Mazajā ģildē koncertēs baroka orķestris "Collegium Musicum Rīga" • IR.lv

Mazajā ģildē koncertēs baroka orķestris “Collegium Musicum Rīga”

31
Orķestra publicitātes foto

Skanēs Hendeļa, Vivaldi un Mocarta mūzika

Šovakar, 23.decembrī plkst.19 Mazajā ģildē notiks festivāla “Eiropas Ziemassvētki” koncerts, kurā baroka orķestris “Collegium Musicum Rīga” diriģenta Māra Kupča vadībā atskaņos Georga Frīdriha Hendeļa, Antonio Vivaldi un Volfganga Amadeja Mocarta kompozīcijas, pie klavierēm atradīsies pianiste Arta Arnicāne. 

Festivāls “Eiropas Ziemassvētki” Rīgā norisināsies līdz 28.decembrim, klausītājiem piedāvājot daudzveidīgu programmu dažādām gaumēm, sākot no izsmalcinātas kamermūzikas un džeza līdz prieka pilnām motetēm un majestātiskiem oratoriju fragmentiem, raksta aģentūra LETA.

25.decembrī Rīgas Domā Jēgers Ziemassvētku noskaņās izdziedās baroka pērles no Džulio Ramolo Kačīni, Baha, Hendeļa un Henrija Pērsela līdz romantiķu Sezāra Franka un Kamila Sensāna “Panis Angelicus” partitūrām. Skanēs arī latviešu komponistu apdares par Ziemassvētku tēmu. Festivāls noslēgsies 28.decembrī ar koncertu Rīgas Svētā Jāņa baznīcā, kurā izskanēs Mocarta motete “Regina coeli” korim, orķestrim un solistiem, Hendeļa kronēšanas himna un populārākā daļa no viņa oratorijas ”Solomons” – “The Arrival of The Queen of Sheba”. Jēgers izdziedās Hendeļa “Alčīnas” filigrānos smalkumus, bet Elīna Šimkus – Mocarta ārijas “Exultate, jubilate” un “Laudate dominum”.

Vairāk informācijas “Latvijas koncertu” mājas lapā 

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu