Politiskā atbildība • IR.lv

Politiskā atbildība

107
NULL
Ernests Kļaviņš

Komentāri (107)

ligakalnina 28.11.2013. 07.28

Te jau ir tā atšķirība starp atbildīgu politiķi un vistītrāko sovokveidīgo populistu, kuram vispār nav nekas svēts.
Kad pirmais gatavs uzņemties atbildību, tad otrs jebkuru traģēdiju gatavs izmantot un izmanto sevis cildināšanai un politiskā pretinieka apmētāšanai ar dubļiem, pie kam sagrozot faktus un pat atklāti melojot.
Ušakova uzvedība ir vienkārši pretīga.

+34
-5
Atbildēt

7

    Inese > ligakalnina 28.11.2013. 13.28

    Tu salīdzini gļēvo lupatu Dombrovski, kas aizbēga no grimstošā valdības kuģa, lai uz Zolitūdes traģēdijas rēķina pelnītu reitinga punktus, un atbildīgu politiķi Ušakovu, kas neļaujas emocijām un lētam populismam.

    +1
    -13
    Atbildēt

    0

    kristrun > ligakalnina 28.11.2013. 19.01

    Ilmac, man ir aizdomas, ka Ločmelis nav ģenerālprokurors.

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ligakalnina 28.11.2013. 18.45

    Paldies, zanE. Kā tu visur paspēj?

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    Ieva Priedenfelde > ligakalnina 28.11.2013. 20.07

    Atceros , ka pensionārs Bērziņš ļoti pārdzīvoja par būvniekiem un spekulantiem TUA sakarā. Tāpēc domāju, ka viņš dūmu aizsegā novāca Dombrovska valdību, kura ar Pavļutu priekšgalā grasījās būvniekiem piegriezt skrūves. Tagad vecais komuņaga izvirzīs premjera amatam Kalvīti.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > ligakalnina 28.11.2013. 15.36

    ….Informācija par būvniecības procesā iesaistīto personu atbildību sadalījumu…

    http://em.gov.lv/em/2nd/?lang=lv&id=33638&cat=621

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ligakalnina 28.11.2013. 19.36

    …un jūs, valdemir? Ločmeļa advokāts?

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    runivs > ligakalnina 28.11.2013. 15.00

    Ločmeli,ieteiktu Jums paskatīties Būvniecības likuma 7.pantu un 30.pantu saistībā ar Krimināllikuma 197.pantu (Nolaidība) un 319.pantu (Valsts amatpersonas bezdarbība) un tad runāt par “atbildīgo”politiķi!
    Pašvaldības būvvalde nav pielīdzināma Uzņēēmuma reģitram, kas kārto tikai papīrus, LIKUMS NOTEIC, KA pašvaldības būvinspektoriem ir jānodrošina reāla būvniecības objektu kontrole!

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

dro 28.11.2013. 08.07

Politiskās atbildības apzināšanās ir jauka lieta, bet kādēļ tāda apskaidrība notiek tik pēkšņi kā zibens spēriens, pie tam tas notiek ar cilvēku, kurš ar savu personīgo atbildību stāv tālu no tiem, kuriem būtu jāuzņemas tiešā atbildība par traģēdiju un no rīta viņam nebija doma demisionēt? Ko Bērziņš tādu pateica Dombrovskim, ka viņš tik pēkšņi pieņēma šādu lēmumu?
Migla kļūst arvien biezāka, sajūta tāda, ka esam atgriezušies laikā pirms 25 gadiem. Viss jāgaida no valsts, t.sk. kompensācijas it kā lielākais cietējs būtu Maxima; vai nodokļu maksātājiem nebūs jāsedz tās zaudējumi, ja atskan balsis, ka valstij jākompensē zaudējumi arī ģimenēm , kuru apgādnieki gājuši bojā ceļu satiksmes negadījumos… Normālās valstīs gan visi zaudējumi tiktu piedzīti no Maximas. Ameriks domes bufetē smīnot, Ušakovam politisko atbildību neļaujot uzņemties lielais rīdzinieku atbalsts…

+22
-4
Atbildēt

8

    varbūt ka tā > dro 28.11.2013. 08.59

    Pašam Dombrovskim asaras sariesās, kad jāiet projām, bet citus(partijas) bez žēlastības trieca projām. Nu ko liktenis pelnīti ir atspēlējis. Bet kopumā Dombrovskis apmaldījās divās priedēs, būtu rīkojies valstiski, ja būtu nomainījis Bordānu un kvotētu uzturēšanās atļaujas, līdz ar to nodrošinot vairākumu. Un valstiski būtu bijis neatkāpties, bet mīkstināt Zolitūdes traģēdiju, jo tajā Dombrovska atbildība bija pastarpināta.

    +7
    -18
    Atbildēt

    0

    Vineta > dro 28.11.2013. 12.09

    Bet
    Bimbo, vai esi tirgotājs?

    Nopinķšķējās premļjaks kā skuķis, kam atņemta lele. Būtu tam Grendes kundze pelnīti iekrāvusi pa purnu, kviektu kā aizkauts suķis.

    +4
    -9
    Atbildēt

    0

    austrisv > dro 28.11.2013. 09.18

    Bimbo, vai esi tirgotājs?

    +5
    -6
    Atbildēt

    0

    janis17 > dro 28.11.2013. 17.26

    OT pašvaldību un valsts iepirkumos var pielietot sistēmu, ka automātiski tiek atmesti lētākais un dārgākais piedāvājums, pārējie tiek izvērtēti normāli. Starp citu savlaik nekompetentā JL darbība un pseidocīņa pret korupciju un iespēja IUB 100 reizes pārsūdzēt iepirkumu rezultātu bez drošības naudas ir lielā mērā līdz tam visam novedusi. Kvalitāte nav prioritāra, lai vispār kaut ko būvētu. Tikai zemākā cena ir neapstrīdams arguments. Un pašvaldību/valsts iepirkumi atstāj ļoti būtisku ietekmi arī uz privāto būvniecību.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Evita > dro 28.11.2013. 19.11

    Ja pieejam no sazverestibas teorijas, vai tomer premjera atkapsanas nebutu vel saistama ar nespeju veikt Gazes tirgus liberilezaciju, zinot kadi draugi ir Berzinam Krievija, ar kuriem vins tiekas, un neko pat nepaskaidro sabiedribai, ta pati tiksanas ar Primakovu,pastav ari varbutiba ka pat dala premjera biedru nav gatavi par to cinities, deputata Zaka nesaprotamais balsojums, ko vins skaidroja ar nogurumu.Jebkura gadijuma Latvija ir pazaudejusi labako no premjeriem, un tikai no mums visiem ir atkarigs vai vins atgriezisies vel vai ne.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    piziks > dro 28.11.2013. 14.30

    Betij, vēl jau ir arī valsts un pašvaldību iepirkumi būvniecībā, — kurš un kad pacels balsi pret lētākā iepirkuma fetišu? Tas pats Meierovics taču pieminēja būvnieku konkursos piedāvāto cenu samazinājumu, pēc kura neviens vairs neko nepārbauda un nepārrēķina, — tas viens. Bet lētākās cenas fetišs, ko savulaik uzspieda diletanti no malas… Delna? utml. …, ir jāizbeidz. Runa varētu būt par optimālo cenu, kas kvaitātes negrauj jau no paša sākuma.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    piziks > dro 28.11.2013. 09.53

    lno, loģiski, bet — vēl jau arī Homburg-eri, runājot par 12-stāveni maxximai blakām, vispirms iežvangstējās par hipotēku tai kārbai. Un neviens medijs vēl nav uzrunājis ārvalstu investoru padomes fruktus, kas tik pakalpīgi šļūca līdzi Torpejam, kad tas taranēja Saeimas tautsaimniecības komisiju un Slaviks Dombrvskis ar baudu atdevās, Pavļutam klusi aiz stūra glūnot.

    Kur Saeimas iniciatīvas, ierunājoties, ko un kā darīt ar satizloto būvniecības likumu, kam jāstājas spēkā jau nākamgad?! Āboltiņa tagad štuko par jauno koalīciju, bet kurš štukos par likumdevēja atbildību un aktuāli darāmajiem darbiem?! Ir vai nav iespējams novērst kāda īpaši nekaunīga Torpeja un viņa līdzfruktu slēpšanos kopā ar maxximas “lietuviešu broļukas” pa ofšoriem turpmāk? Jautājumu sarakstam jābūt gana garam.

    +9
    -3
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > dro 28.11.2013. 10.37

    Te atkal derētu atgādināt par Vjačeslava Dombrovska lomu jaunā būvniecības likuma virzīšanā. Tas visur bīdīja likumu, kā svarīgāko izceļot ārzemju investoru viedokli.

    +10
    -3
    Atbildēt

    0

Life Quality Managem 28.11.2013. 09.17

Demokrātijas paraugstunda. Sen neviens plitiķis nebija uzņēmies atbildību tikai vāvuļojuši par to. Kaut gan skaidris, ka Dombrovskis ir pēdējais kuram tas bija jādara. Pirmajam bija jāatkapjas būvvaldes šefam, bet viņu pat Ušakovs neatstādināja. Tā vietā, tadā batjkas stilā, atrada sešus vainīgos ar lielu pmpu atstādinaja no amata un domā, ka tas atrisinās problēmas buvvaldē. Kaut gan pats ir otrais sarakstā kuram būtu jādemisionē. Un neko sliktu nesasskatu tajā, ja Dombrovskis balotēsies uz Eiropas parlamentu. Labi cilvēki Eiropā mums visiem ir izdevīgi.

+18
-2
Atbildēt

1

    austrisv > Life Quality Managem 28.11.2013. 09.29

    Aigar, piekrītu, jo vai tā kāda nenovīdība vai, ka daži tā vaimanā, ka Dombrovskis varētu aiziet citā darbā, kaut vai uz eiropu, kurā novērtē pēc padarītiem darbiem, nevis pēc tā kā Latvijā, kurā tautas leilai daļaiu patīk klausīties saldos vārdos un skatīties kā politiķis ir ģērbies: piemēram: Ušakovs, Ameriks, lembergs…
    Lai Dombrovskim veicas, u8n lai viņš atrod labu darbu Eiropā kaut vai Eiropas banku sistēmā, kur vismaz ne maksā par tik draņķīgu darbu, kā te maksāja premjeram un FM.
    Mani pat ļoti interesē, ko teiks par algu nākamais premjers? bet, varbūt oligarhi piemaksās pa kluso kaut kādus vadība smaksājumus.

    +10
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu