"Jaunā viļņa" diskotēkas dēļ uz trim dienām slēgs satiksmi Rīgā • IR.lv

“Jaunā viļņa” diskotēkas dēļ uz trim dienām slēgs satiksmi Rīgā

87
Apmeklētājas ierodas uz starptautiskā populārās mūzikas jauno izpildītāju konkursa "Jaunais vilnis 2013" atklāšanas koncertu Dzintaru koncertzālē. Foto: Edijs Pālens, LETA

Rīkojumu par satiksmes slēgšanu izdevis Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs

Festivāla “Jaunais vilnis” nakts diskotēkas dēļ no rītdienas, 25.jūlija, plkst.19 līdz sestdienas, 27.jūlija, plkst.16 tiks slēgta satiksme 11.novembra krastmalas posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē.

Satiksme būs slēgta arī Poļu gātes posmā no 11.novembra krastmalas līdz Pils ielai un Bīskapa gātes posmā no Herdera laukuma līdz 11.novembra krastmalai, kā arī Muitas ielas posmā no Citadeles ielas līdz Eksporta ielai. No 25.jūlija plkst.21 tiks izvietotas norobežojošās barjeras pasākuma norises vietā.

Sagaidāms, ka tiks veiktas izmaiņas arī sabiedriskā transporta maršrutos.

Rīkojumu par satiksmes slēgšanu izdevis Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (GKR), pamatojoties uz festivāla organizatoru – SIA “Dzintara disks” – iesniegumu.

“Muz TV” diskotēku “Jaunais vilnis 2013” drīkstēs apmeklēt no 18 gadu vecuma vai vecāku pavadībā. Pasākums notiks krievu valodā, biļetes uz to maksā no 10 līdz 150 latiem.

No 26.jūlija plkst.17 līdz 27.jūlija plkst.5 tiks slēgta arī ūdens transportlīdzekļu satiksme Daugavas akvatorija labajā pusē starp Akmens un Vanšu tiltu. Izņēmums būs kuģi “Jelgava” un “Horizonts”, kuru piestātne atrodas slēgtajā akvatorijā, kā arī kuģi “Vecrīga” un “Misisipi” – arī to piestātne atrodas slēgtajā akvatorijā.

“Jaunā viļņa” diskotēka Rīgā, 11.novembra krastmalā, pirmo reizi tika rīkota pagājušajā gadā, kad starp festivāla organizatoriem un Jūrmalas pilsētas domi bija radušās domstarpības par festivāla norises vietu.

Pērn biedrība “Demokrātiskie patrioti” vēl pirms atļaujas izdošanas pauda apņemšanos to apstrīdēt administratīvajā tiesā. Biedrības valdes locekle Ieva Brante teica, ka, dodot atļauju rīkot šo diskotēku, pašvaldība nav ievērojusi Ministru kabineta noteikumus par autoceļu valsts aizsardzību un kārtību, kādā ieviešami transportlīdzekļu satiksmes aizliegumi un ierobežojumi.

Festivāls “Jaunais vilnis” Jūrmalā tika atklāts otrdienas vakarā. Šogad šā TV konkursa “īpašā nagla” esot dziedātāju dziedāšana bez fonogrammām.

 

Komentāri (87)

grislits 24.07.2013. 14.02

Forši, un tie urlas radīs “labu” priekšstatu The Tall Ship Races pasākumu dalībniekiem par Latviju un Rīgu, kas noris tajos pašos datumos.

+13
-3
Atbildēt

4

kruskops 24.07.2013. 14.06

Nebrīnīšos, ja 2015.gadā arī lidostu slēgs uz 3 dienām, lai “zvaigznes” bez traucējumiem varētu nolaisties.

+11
-3
Atbildēt

0

Ludzas Zeme 24.07.2013. 14.08

Neko labu par popielas pasākumiem negribas domāt. Uzkāpt uz estrādes, notēlot mūziķus un to itkā dzied drīzāk ir kauna lieta. Bet kam cilvēkiem maksāt tik milzīgas biļetes par koncertiem, kas nav koncerti? Neforši, ka pēc tam viņus vēl sauc par māksliniekiem utt.
Itkā jau varētu saprast, tie bagātie apmeklētāji Jūrmalā no tālās krievijas ierodas tik, lai apliecinātu savu statusu un ka visa ģimene var atļauties to izdarīt. Kāds tolks to jampadraci veidot krastmalā?

+9
-3
Atbildēt

2

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu