Spīķeru koncertzālē šovakar uzstāsies "Nepieradinātā folka orķestris" • IR.lv

Spīķeru koncertzālē šovakar uzstāsies “Nepieradinātā folka orķestris”

36
Kārlis Auzāns un "Nepieradinātā folka orķestris" uzstājoties labdarības koncertā. Foto - Gints Ivuškāns, f64

 “Nepieradinātā folka orķestra”  mūzikā skan afrikāņu, bulgāru, rumāņu, īru, ebreju un pašu grupas mūziķu melodijas un ritmi

Šovakar, 9.maijā plkst.19 Spīķeru koncertzālē ar koncertprogrammu “Antarktīda kūst” uzstāsies pasaules mūzikas projekts “Nepieradinātā folka orķestris”, raksta aģentūra LETA . 

Projekts “Nepieradinātā folka orķestris” radies, sadarbojoties filozofam un ģitāristam Andrejam Grimmam, septiņiem jauniem, talantīgiem mūziķiem un grupu “Melo-M” un “Autobuss debesīs” mūziķim, producentam un kino filmu komponistam Kārlim Auzānam. Koncertprogramma, kas publikai pirmo reizi tiks prezentēta Spīķeros, būs mūziķu tieša reakcija uz pasaules pašām svarīgākajām aktualitātēm. Iesaistot priekšnesumā kā klasiskus, tā eksotiskus mūzikas instrumentus – flautas, ģitāras, perkusijas, akordeonu, vijoli, saksofonu, ukuleli, mandolīnu, kazū, lietuskoku, kalimbu, čellu, grieķu buzuki -, klausītājam ik brīdi tiek uzdoti būtiski, vārdos neizsakāmi jautājumi. 

Viegli spēlējoties ar afrikāņu, bulgāru, rumāņu, īru, ebreju un pašu grupas mūziķu melodijām un ritmiem, “Nepieradinātā folka orķestris” papildina tos ar atpazīstamām, popkultūrā plaši citētām tēmām, piemēram, mazo gulbīšu deju, “Melanholisko valsi”, kādu Viktoram Cojam, Maiklam Džeksonam vai Lenijam Kravitcam līdzīgu frāzi, dažreiz iepinot arī dzīvnieku skaņas, tibetiešu lūgšanu murdoņu un sadzīves trokšņus. 

Līdztekus etniskajā tradīcijā balstītām skaņām ideju turpina Auzāna, Grimma un vijolnieka Rūdolfa Bahmaņa oriģinālkompozīcijas. “Šķietami nesavienojami mūzikas stili sajaucas krāsainā kaleidoskopā, kas galu galā rada nevis kosmopolītisku nenoteiktību, bet gan nepārprotamu siltu mājas sajūtu,” par koncertā gaidāmo noskaņu aģentūrai LETA izsakās rīkotāji. 

Mūziķu vide var skatīties

Biļetes var iegādāties www.bilesuparadize.lv

Komentāri (36)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu