Hanekes drāma "Amour" saņem "Cēzara" balvu • IR.lv

Hanekes drāma “Amour” saņem “Cēzara” balvu

28
Emanuela Riva saņem Cēzara balvu kā labākā aktrise par darbu filmā "Mīlestība". Foto: AFP/LETA

 

Francijas kinoakadēmijas prestižo “Cēzara” balvu pasniegšanas ceremonijā piektdienas vakarā triumfējusi austriešu režisora Mihaela Hanekes drāma “Amour”, kas cīnās arī par “Oskara” balvu kā labākā ārzemju filma, ziņo LETA/AFP.

“Amour” ieguva balvu kā labākā filma, Haneke tika godināts kā labākais režisors, filma ieguva balvu arī par labāko scenāriju, savukārt tajā galvenās lomas tēlojošie franču aktieri Žans Luijs Trintiņjans un 85 gadus vecā Emanuela Riva saņēma balvas kā labākais aktieris un labākā aktrise.

Franču valodā uzņemtā drāma maijā ieguva Kannu kinofestivāla augstāko apbalvojumu “Zelta palmas zaru”, savukārt janvārī ASV Kinokritiķu nacionālās valdes locekļi to atzina par 2012.gada labāko filmu. Tajā vēstīts par pavecu pāri, kas cenšas tikt galā ar sirdstriekas sekām.

Par labāko ārzemju filmu atzīts Bena Afleka trilleris “Argo”, kas jau triumfējis vairākās nozīmīgās kinoindustrijas balvu pasniegšanās, tai skaitā “Zelta globusa”, Britu kinoakadēmijas (BAFTA) un ASV Režisoru ģildes ceremonijās un svētdien cīnīsies par gada labākās filmas titulu “oskaros”.

Ceremonijā ar balvu par mūža ieguldījumu tika godināts amerikāņu aktieris Kevins Kostners.

 

Komentāri (28)

Aivars Krauklis 23.02.2013. 20.21

Īstā drāma sāksies pēc kāda pusgada, kad kārtējo diženo mākslas darbu vairs atcerēsies tikai autora radi.

+1
-2
Atbildēt

0

gstrazds 23.02.2013. 20.37

Man tikai liekas jocīgi, ka šāda filma piedalās arī Oskarā. Vai nu Hanekem slavas trūkst, lai tanī balagānā ar šo šedevru līstu.

0
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu