Rīgas mākslas telpā skatāma Artūra Virtmaņa personālizstāde • IR.lv

Rīgas mākslas telpā skatāma Artūra Virtmaņa personālizstāde

29

Izstāde “(10 000) melanholijas šķautnes” ir speciāli Rīgas mākslas telpai veidota instalāciju, objektu, zīmējumu un noskaņu telpa

Līdz 9. decembrim Rīgas mākslas telpas Intro zālē skatāma Amerikā dzīvojošā latviešu mākslinieka Artūra Virtmaņa izstāde “(10 000) melanholijas šķautnes”. Šī ir mākslinieka pirmā personālizstāde Latvijā pēc piecpadsmit Ņujorkas radošajā vidē pavadītiem gadiem..

Izstāde ir speciāli vietai veidota instalāciju, objektu – hibrīdu, zīmējumu un noskaņu telpa, kuras formu un saturu veido mākslinieka filozofija. „…un tas ir tas, kas mani vienmēr interesējis – entropija, lietas savā pussabrukšanas stāvoklī, brīdis, kad zūd patoss,” raksta Artūrs Virtmanis vienā no garajām vēstulēm pirms izstādes. Entropijas sekas viņš projicē cilvēka dvēselē un tā radies izstādes nosaukums “(10 000) melanholijas šķautnes.”

Artūrs Virtmanis (1971) ir mācījies Latvijas Mākslas akadēmijas Tēlniecības nodaļā (1990 – 1996). Kopš 1996. gada viņš dzīvo Ņujorkā un strādā kā scenogrāfijas, dizaina un arhitektūras projektu līdzautors: Futūristiska karuseļa dizains Battery parkā Ņujorkā (2011), izrādes „Zirnekļcilvēk, izslēdz tumsu!” scenogrāfija Ņujorkā (2010) un skatu tornis „Spirāle debesīs” Ņujorkā (2009), kā arī instalācija „Divi teātri” 8. Venēcijas Arhitektūras biennāles Krievijas paviljonā (2002; visi kopā ar dizaineru Džordžu Cipinu). 2000. gadā Virtmanis kopā ar “Boym Design Studio” veidojis konceptuālu dizaina objektu „Gadsimta beigu suvenīri” izstādei „Amerikāņu gadsimts” Vitnija muzejā Ņujorkā.

Vairāk informācijas Rīgas mākslas telpas mājas lapā

 

 

 

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu