Filma “Lote un Mēnessakmens noslēpums” Argentīnā saņem galveno balvu • IR.lv

Filma “Lote un Mēnessakmens noslēpums” Argentīnā saņem galveno balvu

15
Kadrs no filmas “Lote un Mēnessakmens noslēpums”. Publicitātes foto

Latvijas un igauņu animatoru kopražojuma filma “Lote un Mēnessakmens noslēpums” nule saņēmusi galveno balvu pilnmetrāžas animācijas filmu kategorijā starptautiskajā filmu festivālā “Nueva Mirada”. 

Festivāls pagājušonedēļ notika Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā.

Viens no filmas režisoriem Janno Poldma šonedēļ no Buenosairesas atgriezās ar “Zelta pūķa” balvu. Režisors pastāstīja, ka filmu novērtējuši ne tikai žūrijas locekļi, bet arī bērni ar interesi sekojuši līdzi Lotes piedzīvojumiem, vēsta filmu studijas “RIJA” pārstāve Andra Jakoviča.

Par galveno balvu pilnmetrāžas animācijas filmu kategorijā “Lote un Mēnessakmens noslēpums” sacentās ar četrām filmām, kas bija izturējušas priekšatlasi, lai iekļūtu festivāla konkursa programmā. Tās bija čehu filma “Fimfarum: Trīs lietas labas lietas”, Spānijas un Indijas kopražojuma filma “Zelta zivtiņa”, Krievijas filma “Princis un lielais pelēkais vilks” un “Huana Eskopetas revolūcija” no Meksikas.

Festivālā “Nueva Mirada” ik gadu tiek demonstrēts ap 100 filmu. Daļa no tām ir iekļautas konkursa programmās un cīnās par balvām, bet pārējās tiek demonstrētas ārpus konkursa programmās. Festivāla ietvaros ir arī bērnu un jauniešu veidoto filmu konkurss.

Līdzās “Lote un Mēnessakmens noslēpums” Latviju “Nueva Mirada” festivālā pārstāvēja arī “Animācijas brigādē” tapusī Jāņa Cimermaņa filma “Korida”. 2009.gadā festivālā piedalījās arī “RIJA” animācijas īsfilma “Kad āboli ripo” (režisors – Reinis Kalnaellis).

11. Starptautiskais filmu festivāls bērniem un jauniešiem “Nueva Mirada” Buenosairesā notika no 30. augusta līdz 5. septembrim.

 

Komentāri (15)

janazakovica 11.09.2012. 18.13

multenites kori bmx pludmales volejs un ievainotie zinatnieki tie ir musu lepnums..

0
-1
Atbildēt

3

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu