Fotogrāfijas muzejā atklāta Bruno Alsiņa izstāde "Latvijas ainavas" • IR.lv

Fotogrāfijas muzejā atklāta Bruno Alsiņa izstāde “Latvijas ainavas”

27

Bruno Alsiņš savulaik ceļojot pa Latviju izveidojis vērienīgu Latvijas dabas ainavu fotoarhīvu

No 10. novembra līdz 11. decembrim Latvijas Fotogrāfijas muzejā būs apskatāma Latvijas fotogrāfijas vecmeistara, viena no latviešu melnbaltās ainavas pamatlicēja, Bruno Alsiņa fotogrāfiju izstāde Latvijas ainavas, kas izvietota abos muzeja stāvos.

Otrajā stāvā apskatāma Latvijas ainavas I. daļa – cikls Daugava. Zudušās vērtības, kurā ietverti Daugavas, Staburaga, Pērses, Kokneses pilsdrupu, Rīteres upītes u.c. dabas ainavas. Lielākā daļa attēlu fotografēti laika posmā no 1961. līdz 1964. gadam un ieguvuši ne tikai estētisku, bet arī vēsturisku vērtību, jo dažas no apskatāmajām ainavām realitātē vairs nav sastopamas.

Trešajā stāvā izvietota Latvijas ainavas II. daļa, kurā ietilpst Latvijas dabas ainavas ar lauku, pļavu, mežu, ezeru u.c. motīviem. Pašam autoram vismīļākās ir ainavas ar ozolu un stārķu motīviem, kā arī veciem, nokaltušiem kokiem jeb dabas skulptūrām. Fotogrāfs, savulaik ceļojot pa Latviju un nodarbojoties ar ūdens tūrismu, izveidojis vērienīgu Latvijas dabas ainavu fotoarhīvu.

Bruno Alsiņš dzimis 1932. gadā. Fotografēt sācis 1948./1949. gadā, izmantojot Fotokor plašu fotoaparātu un fotogrāfijas izgatavojot kontaktkopēšanas ceļā. Kopš 1962.gada 28.marta, Bruno Alsiņš ir fotokluba Rīga biedrs. Fotogrāfs piedalījies 450 grupu fotoizstādēs Latvijā un ārzemēs, kā arī sarīkojis 28 personālizstādes Latvijā, Igaunijā, Krievijā, Vācijā, Spānijā un citviet pasaulē. 1988. gada martā Bruno Alsiņš saņēma Starptautiskās fotomākslas federācijas titulu ESFIAP. 1992.gadā fotogrāfs kļuva par Mārtiņa Buclera prēmijas laureātu, bet 1993.gadā saņēma Amerikas latviešu fotogrāfa Artura Virsnieka balvu.

Latvijas Fotogrāfijas muzejs atrodas Vecrīgā, Mārstaļu ielā 8

Vairāk informācijas www.fotomuzejs.lv

 

 

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu