Valsts kase pārskaitījusi 16 miljonus "airBaltic" pamatkapitālam • IR.lv

Valsts kase pārskaitījusi 16 miljonus “airBaltic” pamatkapitālam

44
Foto: Andrejs Terentjevs, F64

Vienošanās paredz valsts un privātā akcionāra proporcionālu līdzdalību “airBaltic” pamatkapitāla palielināšanā

Valsts kase piektdien uz Satiksmes ministrijas kontu pārskaitījusi 16 miljonus latu, kas nepieciešami ieguldīšanai Latvijas nacionālās lidsabiedrības AS “airBaltic” pamatkapitālā, aģentūrai LETA apstiprināja Valsts kasē. Nauda pārskaitīta no Valsts kases rīcībā esošajiem līdzekļiem.

Vēl šorīt satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) nevarēja nosaukt konkrētu datumu, kad “airBaltic” akcionāri veiks ieguldījumu lidsabiedrībā. Kā intervijā LNT raidījumam “900 sekundes” skaidroja Augulis, patlaban valdības piesaistītais konsultants “Prudentia” gatavo ziņojumu par akcionāru noslēgtās vienošanās izpildi, lai varētu slēgt aizdevuma līgumus un ieguldīt līdzekļus.

“airBaltic” operatīvā darbība gan tiek nodrošināta, uzsvēra Augulis.

Satiksmes ministrijā biznesa portālam “Nozare.lv” iepriekš skaidroja, ka tiek turpināti priekšdarbi, lai tiktu piešķirts valsts aizdevums uzņēmumam, ko kapitalizējot varētu palielināt uzņēmuma pamatkapitālu, proti, tiek juridiski formēts un saskaņots “airBaltic” aizdevuma līgums starp visām iesaistītajām pusēm – Satiksmes ministriju, Valsts kasi un “airBaltic”.

Iepriekš Satiksmes ministrija skaidroja, ka vienošanās paredz valsts proporcionālu līdzdalību “airBaltic” pamatkapitāla palielināšanā – valsts aizdevuma piešķiršanu “airBaltic” ne vēlāk kā līdz 2011.gada 14.oktobrim, 16 miljonu latu apmērā, bet privātajam akcionāram jāpiešķir finansējums 14 miljonu latu apmērā.

Starp “airBaltic” akcionāriem tika parakstīta vienošanās par nosacījumiem pamatkapitāla palielināšanai, Latvijas valstij un BAS lidsabiedrībā ieguldot 153 miljonus eiro (107,1 miljonu latu). Saskaņā ar “airBaltic” akcionāru vienošanos tika izbeigts valstij neizdevīgais akcionāru līgums.

“Air Baltic Corporation” ir dibināta 1995.gadā. Aviokompānijas galvenie akcionāri ir Latvijas valsts (52,6%) un “Baltijas Aviācijas sistēmas” (47,2%). “Baltijas Aviācijas sistēmas” vienādās daļās pieder bijušajam lidsabiedrības vadītājam Bertoltam Flikam un Bahamās reģistrētajai kompānijai “Taurus Asset Management Fund Limited”.

 

Komentāri (44)

kdaljajev 21.10.2011. 15.49

Atliek cerēt,ka šo naudu neizlietos augošo parādu nomaksai.Vispār nezinot īstos Taurus īpašniekus nevajadzēja stutēt šo bankrotējušo uzņēmumu.

+1
-1
Atbildēt

1

    austrisv > kdaljajev 23.10.2011. 16.12

    Tieši tā arī izlietos: parādu segšanai, jo pamatkapitāla palielināšana tieši to nozīmē, jo nav jau no kā cita tos iepriekšejo gadu parādus no kā segt, jo uzkrātas rezerves jau uzņēmumam, cik varēju noprast, nav bijušas. Tātad pašu kapitāls bija ar mīnus zīmi.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Zane Degro 21.10.2011. 15.16

Beidzot kaut kas kustas! Svarīgi, lai arī pērējie akcionāri sāktu nopietnāk pieiet “AirBaltic” uzņēmuma darbības nodrošināšanai.

+1
-1
Atbildēt

0

disassociative 21.10.2011. 15.06

Parex II rullē! Uz kā rēķina? Pareizi, mūsējā!

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu