"Norīt krupi" atzīta par labāko Grieķijā • IR.lv

“Norīt krupi” atzīta par labāko Grieķijā

32
Publicitātes foto

Balva latviešu veidotajai animācijas īsfilmai piešķirta par pilnīgu animācijas spēka izmantošanu

Filmu studijā “Rija” veidotā režisora Jurģa Krāsona animācijas īsfilma “Norīt krupi” atzīta par labāko animācijas filmu Grieķijā notikušajā 17.starptautiskajā īsfilmu festivālā “Drama”, aģentūru LETA informēja studijas vadītājs un animācijas īsfilmas producents Vilnis Kalnaellis.

Balva latviešu veidotajai animācijas īsfilmai piešķirta par pilnīgu animācijas spēka izmantošanu, lai izstāstītu apbrīnojamu stāstu par grūtībām, ar kurām sastopamies pieaugot un dzīvojot, teikts žūrijas atzinumā.

Par uzvaru šajā starptautiskajā īsfilmu festivālā filmu veidotājiem piešķirta arī 1500 eiro (1054 latu) naudas balva, kas, pēc producenta teiktā, tiks nodota režisora rīcībā.

Kā norādīja Kalnaellis, festivālam iesniegtās filmas vērtēja starptautiska žūrija, kurā piedalījās filmu industriju pārstāvji no Grieķijas, Francijas, Serbijas, Turcijas un Norvēģijas.

17.starptautiskais īsfilmu festivāls Grieķijā norisinājās no 19.septembra līdz 24.septembrim.

Animācijas īsfilma “Norīt krupi” pirmizrādi piedzīvoja 2010.gada maijā un līdz šim piedalījusies jau aptuveni 30 dažādos festivālos. Kalnaellis minēja, ka, viņaprāt, nozīmīgākās animācijas filmas “Norīt krupi” balvas ir pagājušā gada novembrī Spānijas pilsētā Bilbao notikušajā 52.filmu festivālā “Zinebi” iegūtā festivāla “Grand Prix” balva un “Zelta Mikeldi” balva kā labākajai animācijas filmai. “Grand Prix” balvas iegūšana festivālā “Zinebi” ir nozīmīga ar to, ka šī ir bijusi viena no retajām reizēm, kad animācijas filma, konkurējot ar spēlfilmām un dokumentālajām filmām, ieguvusi festivāla galveno balvu.

Tāpat nozīmīga balva animācijas filmai ir arī pērn kino festivālā “Arsenāls” iegūtā balva par labāko Baltijas animācijas filmu.

“Norīt krupi” ir desmit minūšu gara animācijas filma. Tā vēsta, ka reiz kādā mazpilsētā dzīvoja “apaļie” intelektuāļi. Viņi bija gudri, labsirdīgi, tālredzīgi un veiksmīgi. Šīs veiksmes pamats ir spēja norīt krupi. Dzīvoja mazpilsētā arī “kantainie” praktiķi. Viņi bija pragmatiski reālisti – labu atdarīja ar labu, ļaunu ar ļaunu un nekādus krupjus nerija, taču kādu dienu viens “kantainais” netīšām uzzināja, ka pretējie rij krupjus.

Animācijas filmas scenārija autors ir Ivo Briedis, bet mūzikas autors ir Andris Barons.

 

Komentāri (32)

Pēterītis 01.10.2011. 12.09

test

0
0
Atbildēt

0

janis 30.09.2011. 16.31

haha, bet es vientiesis, no virsraksta spriežot, domāju, ka kāds ir nolēmis, ka iekšējā devalvācija ir labākais variants Grieķijas finansiālo problēmu risināšanai :)

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu