UR nevarot reģistrēt izmaiņas "airBaltic" pamatkapitālā • IR.lv

UR nevarot reģistrēt izmaiņas “airBaltic” pamatkapitālā

26
Foto: Evija Trifanova, LETA

Pēc Rīgas rajona tiesas lēmuma “airBaltic” pamatkapitāla palielinājumu un akciju apmaksu nav iespējams reģistrēt

Pēc Rīgas rajona tiesas lēmuma Uzņēmumu reģistrs (UR) komercreģistrā nevarēs veikt ierakstus par AS “Air Baltic Corporation” (“airBaltic”) pamatkapitāla palielinājuma un akciju apmaksu, biznesa portālu “Nozare.lv” informēja UR pārstāve Baiba Vismane.

Viņa stāstīja, ka 28.septembrī UR saņēma iesniegumu par aizlieguma atzīmes ierakstīšanu Komercreģistrā saskaņā ar Rīgas rajona tiesas tās pašas dienas lēmumu par prasības nodrošināšanu.

Savukārt vakar, 29.septembrī, valsts notārs pieņēma lēmumu par nodrošinājuma līdzekļa reģistrēšanu, kā rezultātā tika piemērota aizlieguma atzīme Komercreģistrā veikt ierakstus par “airBaltic” pamatkapitāla palielinājuma un akciju apmaksu.

Tā kā noteikts aizliegums izdarīt ierakstus Komercreģistrā par pamatkapitāla palielināšanu, nekādas darbības, kas saistītas ar “airBaltic” pamatkapitāla palielināšanu, UR nedrīkst veikt.

Tāpat Vismane apliecināja, ka UR nav saņemti precizēti dokumenti no “airBaltic”, kuros būtu norādīts, ka sabiedrība vēlas veikt izmaiņas saistībā ar pamatkapitāla palielināšanu.

Jau ziņots, ka Rīgas rajona tiesa 28.sptembrī pieņēmusi izskatīšanai Satiksmes ministrijas (SM) prasības pieteikumu pret “airBaltic” un tās vadītāju Bertoltu Fliku. Ministrija šajā prasībā lūgusi noteikt aizliegumu rīkoties ar lidsabiedrības 59 110 akcijām, par kurām pastāv juridiskas neskaidrības un kuras Fliks pārdeva par desmit miljoniem eiro (septiņiem miljoniem latu).

Šā gada 8.septembrī Uzņēmumu reģistrs (UR) saņēmis “airBaltic” pieteikumu par izmaiņu reģistrēšanu Komercreģistrā, tomēr tajā esošo nepilnību dēļ valsts notārs nolēmis izmaiņu reģistrēšanu atlikt.

Kā ziņots, nacionālās aviokompānijas “airBaltic” akcionāru sapulcē, kas notika 29.septembrī, izsludināts pārtraukums līdz 4.oktobrim. Aviokompānijas akcionāru sapulci turpinās pēc tam, kad starp akcionāriem – valsti un ”Baltijas Aviācijas sistēmas” (BAS) – tiks parakstīta vienošanās par nosacījumiem pamatkapitāla palielināšanai. Tas varētu notikt tuvāko dienu laikā. “airBaltic” korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags biznesa portālu “Nozare.lv” informēja, ka aviosabiedrības akcionāri sapulcē vienojušies līdz svētdienai pabeigt vienoties par tehniskajām detaļām, lai Latvijas valsts un BAS varētu lidsabiedrībā ieguldīt 153 miljonu eiro (107,1 miljonu latu).

Valdība 27.septembrī slēgtajā sēdē apstiprināja vienošanos par turpmāko “airBaltic” pārvaldību, kas paredz no valsts puses lidsabiedrības pamatkapitālā ieguldīt 57,6 miljonus latu, ja “airBaltic” mazākuma akcionāri, SIA “Baltijas aviācijas sistēmas”, izpildītu valdības izvirzītos nosacījumus.

 

Komentāri (26)

garausiitis 30.09.2011. 10.19

Izskatās ,ka vēl viena nagla Flika zārkā.

+4
0
Atbildēt

0

Valdis Liepiņš 30.09.2011. 10.24

tā tik vēl trūka, lai UR sāktu reģistrēt zagtas kapitāldaļas.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu