Rīgas mākslas telpā kinematogrāfistu mākslas darbi • IR.lv

Rīgas mākslas telpā kinematogrāfistu mākslas darbi

26

Izstādē “Peckshot” – kinorežisoru gleznas, operatoru – fotogrāfijas

Talantīgi cilvēki ir talantīgi daudzās izpausmēs – šo aksiomu Rīgā jau otro reizi pierāda izstāde Peckshot, kas ļauj profesionāliem kinematogrāfistiem izpausties citās mākslās. Izstādē režisori glezno, operatori fotografē, grima mākslinieki zīmē un aktieri veido telpiskus objektus. Tas viss skatāms no 16. septembra Rīgas Mākslas telpas Intro zālē. Tiks rīkoti arī kinoseansi, radošas tikšanās un pat koncerts.

Izstādes Peckshot nosaukums nāk no reklāmas profesionāļu žargona – “pekšots” ir kadrs, kas parāda reklamējamo produktu tā labākajā rakursā. Peckshot izstādes kopš 2005. gada regulāri notiek Maskavā.

Rīgā Peckshot ieradās 2009. gadā, Spīķeros savus darbus izstādīja 14 Latvijas kinematogrāfisti un 11 viņu kolēģi no Krievijas. Toreiz izstādes dalībnieku vidū bija režisori Jānis Streičs, Ilona Brūvere un Vladimirs Ļeščovs, operators Uldis Jancis, komponists Ģirts Bišs, scenogrāfe Kristiana Dimitere un citi, vairāki no viņiem piedalās arī šāgada izstādē. 

Šogad savus darbus izstādīs arī producents Andrejs Ēķis, režisore Aija Bley, grima māksliniece Ilze Trumpe, režisore Roze Stiebra, operators Māris Maskalāns, Latvijā vecākais kinematogrāfists Viktors Šildknehts un citi, kopā ap 15 dalībnieki no Latvijas. Autoru pulkam pievienojas arī kolēģi no Krievijas – izstādē piedalās 16 aktīvi strādājoši krievu kinoprofesionāļi.

Līdztekus izstādei Rīgas Mākslas telpā notiks arī kinoseansi Maskavas namā un Dirty Deal, kā arī darbosies Peckshot.

 

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu