Kultūras forumā "Baltā nakts" būs 67 pasākumi • IR.lv

Kultūras forumā “Baltā nakts” būs 67 pasākumi

24

10.septembra naktī mūsdienu kultūras forums “Baltā nakts 2011” piedāvās plašu un daudzveidīgu programmu

Mūsdienu kultūras forums Baltā nakts 2011, kas notiks naktī no 10.septembra uz 11.septembri, piedāvās plašu un daudzveidīgu programmu gan saturiski, gan ģeogrāfiski, raksta aģentūra LETA. Lielākie pasākumi šogad koncentrēsies Rīgas centrā, Vecrīgā, VEF korpusos, Spīķeros, Andrejostā, Kalnciema ielā un Vidzemes tirgū. Tālākie punkti, kuros arī notiks nozīmīgi projekti, ir Purvciems pie Mēbeļu nama, Bolderāja, AB dambis, Mūkusalas iela un Miera iela.

Līdzās tradicionālām kultūras un mākslas norišu vietām – galerijām, grāmatnīcām, kafejnīcām – šogad Baltās nakts veidošanā pieteicās arī organizācijas, kas nav aktīvi iesaistījušās mākslas dzīvē – tirdzniecības centrs, māju apsaimniekotāju kopiena, zīmolu veidotāji, literāti, jogas studija, vides apsaimniekotāji, plašsaziņas līdzekļi, izglītības iestādes, reliģiskas organizācijas. 

Baltā nakts šoreiz piedāvās kaut ko noderīgu un saistošu ikvienam cilvēkam. Šis būs jau sestais gads, kad Rīga rudenī piedzīvo Balto nakti. Kultūras foruma moto šogad ir: “Nesaki ne jā, ne nē, ne balts, ne melns!”. Ar programmu interesenti var iepazīties mājaslapā www.baltanakts.lv, taču līdz pat 10.septembrim tā tiks precizēta un papildināta. 

Baltā nakts ir Eiropas galvaspilsētu Briseles, Madrides, Parīzes, Rīgas un Romas kopīga projekta Eiropas Baltās naktis sastāvdaļa. Pērn mūsdienu kultūras forums Baltā nakts 2010 pulcēja ap 40 000 Rīgas iedzīvotāju un viesu.

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu