Folkmūziķi pulcējas Zarasos • IR.lv

Folkmūziķi pulcējas Zarasos

32

Lietuvas pierobežā notiks Baltijas folkmūzikas festivāls “Melnragu briedis” 

No piektdienas, 26.augusta līdz 28.augustam Lietuvas ziemeļaustrumu pilsētā Zarasos, netālu no Latvijas robežas, notiks 14.Baltijas folkmūzikas festivāls Melnragu briedis jeb Mėnuo Juodaragis, raksta aģentūra LETA.

 Brīvdabas festivāls norisināsies uz salas Zarasu ezerā. Festivāla mākslinieki pārstāvēs dažādus mūzikas stilus – no autentiskas folkloras līdz neofolkam, no darkwave līdz avangardam, no elektronikas līdz metālam. Trīs dienu laikā uz četrām skatuvēm uzstāsies vairāk nekā 45 grupas un mazāk zināmi projekti. Šogad festivāla dalībnieku vidū būs Blood Axis no ASV, Dazkarieh no Portugāles, Rapoon no Lielbritānijas, Sonne Hagal no Vācijas, Arnica no Spānijas, Taruta no Ukrainas, Poludnica no Polijas un Testamentum Terrae no Baltkrievijas. Festivālā spēlēs arī tādi Lietuvā atzīti izpildītāji kā Bix, Donis, Pievos, Atalyja, Luctus, Ugniavijas, Marga muzika, Trys keturiose, Vilkduja, Spanxti, Kūlgrinda u.c. 

Festivāla Melnragu briedis programmā ir iekļauta ne tikai mūzika – festivāla dalībniekiem būs iespēja apmeklēt lekcijas, cilšu darbnīcas, tradicionālos rituālus, mākslas izstādes, dažādus radošos un ekoloģiskos projektus, filmu izlasi, pārgājienus, sporta aktivitātes, tautu dejas, sporta sacensības un deju ballītes. Festivāla galvenā tēma šoreiz ir ļoti unikāla lietuviešu tradīcija – sutartinės – polifoniska dziedāšana, kas ir dziļi meditatīva un tiek izmantota rituālos. Tradīcijā iekļauta mūzikas instrumentu spēlēšana un dejošana, ko parādīs un iemācīs labākie pētnieki un izpildītāji. Atdzīvinot vecās tradīcijas un parādot jauno mūsdienu baltu kultūru, Melnragu briedis piedāvās apmeklētājiem seno amatu darbnīcu pagalmu un daudzas jau aizmirstas tradīcijas.

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu