Sāks rādīt filmu "Lote un Mēnessakmens noslēpums" • IR.lv

Sāks rādīt filmu “Lote un Mēnessakmens noslēpums”

27

Animācijas filma “Lote un Mēnessakmens noslēpums” no 26.augusta būs skatāma Rīgas, Daugavpils, Ventspils, Liepājas, Siguldas, Talsu un Madonas kinoteātros 

Pēc gandrīz trīs gadu darba ir pienākusi pirmizrāde jau otrajai animācijas filmai par suņu meiteni Loti. “Ja salīdzinām ar iepriekšējo filmu par Loti, šī ir kvalitatīvāka un profesionālāka, bet vērtības – labsirdība un dzīvesprieks – ir tās pašas,” aģentūrai LETA sacījis filmas producents Vilnis Kalnaellis. 

Arī šai filmai dziesmas ir sacerējis un iedziedājis Renārs Kaupers. Īpašs prieks filmas veidotajiem ir arī par iemīļotajiem latviešu aktieriem, kuri filmā iejutušies dažādos tēlos.  Filmas  režisori ir Janno Poldmā un Heiki Ernits no Igaunijas. 

Lote un Mēnessakmens noslēpums ir pilnmetrāžas animācijas filma par skatītājiem jau pazīstamās dzīvespriecīgās suņu meitenes Lotes un viņas draugu piedzīvojumiem, kuri šoreiz meklēs noslēpumaino Mēnessakmeni. Animācijas filmas varoņi Lote un Klauss savā aizraujošajā ceļojumā satiek dažādus personāžus. Katra no šīm tikšanās reizēm palīdz Lotei uzzināt ko jaunu par pasauli. 

Kādu nakti, meklējot vecā ceļotāja Klausa koferi, Izgudrotāju ciemā ielaužas divi svešinieki. Suņu meitene Lote pārsteidz svešiniekus, kuri nobijušies nomet zemē dzelteno akmeni, ko paņēmuši no kofera, un aizmūk. Klauss atradis šo akmeni savā pēdējā ceļojumā kalnos. Patiesībā bija trīs akmeņi un pārējie divi palikuši pie Klausa draugiem suņiem Freda un Villes. Lote atklāj, ka tie nav vienkārši akmeņi, bet gan ar sarežģītu mehānismu vidū. 

Klauss un Lote nolemj doties pie Freda un Villes, lai paņemtu pārējos akmeņus un atrisinātu noslēpumu. Abi svešinieki seko viņiem. Drīz akmeņu meklēšanā iesaistās vēl kāds – kaķis Pauls. Ātri vien Lote saprot, ka tas ir kas vairāk par vienkāršu piedzīvojumu.  Lote un Mēnessakmens noslēpums solās būt tikpat aizraujoša, krāsaina un jautra kā pirmā animācijas filma Lote no Izgudrotāju ciema, kas pirmizrādi piedzīvoja 2007.gadā.

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu