Būs Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivāls • IR.lv

Būs Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivāls

30
Zemlinsky Kvartet

No 1.augusta līdz 7.augustam Salacgrīvā jau otro reizi notiks klasiskās mūzikas festivāls, ziņo aģentūra LETA.

Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivāla koncerti notiks Salacgrīvas kultūras namā, Lielsalacas luterāņu baznīcā un Marijas Goreti Salacgrīvas katoļu baznīcā.

Festivālu ar koncertu Salacgrīvas katoļu baznīcā 1.augustā plkst.19 atklās stīgu kvartets “Zemlinsky Kvartet” no Čehijas, kuram šī uzstāšanās būs pirmā viesošanās Baltijā. Kopš tā dibināšanas 1994.gadā “Zemlinsky Kvartet” ir kļuvis par vislielāko atzinību pasaulē guvušo Čehijas stīgu kvartetu.

Savukārt 6.augustā plkst.19 Salacgrīvas kultūras namā muzicēs “City Jazz Big Band”. Koncertā būs dzirdamas kompozīcijas no Teda Džounsa, kas atklāj bigbenda spēju variēt ar tembra dažādību, kā arī citu mūziķu un arī bigbenda pianista Ritvara Garozas oriģinālskaņdarbi.

Kārļa Vanaga “City Jazz Big Band” ir izveidots 2007.gada vasarā. “City Jazz Big Band” ir pilna modernā sastāva bigbends 20 mūziķu sastāvā, kurus vieno vēlme spēlēt mākslinieciski augstvērtīgu mūziku, tādējādi radot prieku sev un klausītājiem.

Dienu vēlāk, 7.augustā, plkst.14 Lielsalacas luterāņu baznīcā notiks latviešu kamermūzikas koncerts, kurā muzicēs Latvijas Nacionālās operas solisti Sonora Vaice, Kristīne Zadovska, Jānis Apeinis, kā arī Ingus Pētersons un koncertmeistare Ilze Ozoliņa.

Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivāla noslēguma koncerts “Mūzika un ūdens” notiks 7.augustā plkst.21.

Festivāla laikā nedēļas garumā tiks organizētas arī meistarklases talantīgākajiem mūzikas skolu bērniem no visas Latvijas. Meistarklases vadīs pieredzējuši pedagogi no Maskavas konservatorijas un Latvijas mūzikas akadēmijas – vijoles meistarklasi vadīs Aleksejs Lundins, klavieres meistarklasi – Vsevolods Dvorkins, akordeona meistarklasi – Ņikita Vlasovs, flautas meistarklasi – Ilona Meija, bet saksofona meistarklasi vadīs Kārlis Vanags.

Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivāla laikā klausītājiem tiks piedāvāts arī meistarklašu pedagogu koncerts un meistarklašu audzēkņu koncerts.

Ieejas biļetes uz Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivāla koncertiem var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā “www.bilesuparadize.lv”, Salacgrīvas tūrisma informācijas centrā un Salacgrīvas kultūras namā.

 

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu