Vilks: KNAB atsācies normāls darbs • IR.lv

Vilks: KNAB atsācies normāls darbs

17
Alvis Vilks. Foto: Andrejs Terentjevs, F64

Pēc Vilnīša aiziešanas darbinieki esot atviegloti un pievērsušies tiešajiem pienākumiem

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki pēc līdzšinējā vadītāja Normunda Vilnīša aiziešanas jūtas atviegloti un var savu laiku veltīt tiešajam darbam, nevis nebeidzamu paskaidrojumu rakstīšanai, laikrakstam “Diena” stāsta amatā atjaunotais KNAB priekšnieka vietnieks Alvis Vilks, ziņo aģentūra LETA.

 

“Cilvēki, neslēpšu, ir priecīgi, ka KNAB pašlaik nav vadītāja, jo līdz ar Vilnīša aiziešanu ir izbeigušās bezjēdzīgas dienesta pārbaudes, paskaidrojumu rakstīšana un dažādi cita veida pasākumi, un cilvēki var savu laiku veltīt darbam,” saka Vilks, gan piebilstot, ka neesot īpaša optimisma par gaidāmo KNAB vadītāju.

 

Pēc Vilnīša aiziešanas mainījusies iekšējā atmosfēra KNAB, proti, cilvēki atgriezušies pie normāla darba, pie tā, ka darbinieki strādā, nevis skaita minūtes, kurā brīdī viņiem jāiet pusdienās un kurā nav. Pašlaik tiek apzinātas lietas, kas nav pabeigtas vai sakārtotas, sākot ar saimnieciskām lietām un beidzot ar finanšu un budžeta plānošanu, lai KNAB varētu turpināt darbu.

 

Līdz ar Vilnīša atlaišanu atlūgumu uzrakstījuši pieci cilvēki, kas faktiski bijuši viņam tuvākie darbinieki un balsts. “Es domāju, ka tie pieci cilvēki ļoti labi saprata, kādās darbībās viņi šeit ir piedalījušies un ka viņu darbība var tikt vērtēta. Faktiski viņi ir piedalījušies arī prettiesisku lēmumu tapšanā, likuši tur savus parakstus, un viņi vienkārši no šejienes aizbēga,” skaidro Vilks, piebilstot, ka nekādas raganu medības gan tagad KNAB nesākšoties, jo Vilnīša laikā darbā pieņemti arī profesionāli darbinieki.

 

Vairāki bijušie KNAB darbinieki, kas aizgājuši prom Vilnīša vadības stila dēļ vai arī bija spiesti aiziet, ir izteikuši vēlmi atgriezties, viena darbiniece jau esot atgriezusies. Vilnīša izveidotā reģionālā grupa ir atgriezusies pie operatīvo izstrāžu nodaļas.

 

Jau vēstīts, ka pēc Vilnīša atcelšanas no amata par KNAB vadītāja pienākumu pildītāju kļuva viņa opozicionāre Juta Strīķe, kura atjaunoja darbā līdzšinējā priekšnieka atbrīvoto vietnieku Alvi Vilku.

Komentāri (17)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu