Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā ciklā “Tikšanās pilī”” šodien plkst.12 notiks pasākums “Ko un kā latvietis ēda senāk. Vasaras ēdieni”, aģentūru LETA informēja muzejā.
Pasākumu vadīs Vēstures departamenta Etnogrāfijas nodaļas galvenā glabātāja Sanita Stinkule.
Cilvēks jau izsenis mācījies iegūt no dabas sev iztikas līdzekļus. Sākotnēji pārtikdams no zivīm, medījumiem un dabā iegūtiem augiem – ēdamām saknēm, stiebriem, ogām un riekstiem, vēlāk jau iemācoties apstrādāt zemi un pieradināt lopus, iegūt sev pārtiku naturālā saimniecībā. Tāda saimniecība bez lielām izmaiņām mūsdienu Latvijas teritorijā pastāvēja no 1.gadu tūkstoša pirms mūsu ēras līdz pat 20.gadsimta sākumam. Kāds bija latviešu zemnieka uzturs naturālās saimniecības laikā?
Vai latvietis spēja sevi nodrošināt ar pārtiku? Ko zemnieks pirka un ko audzēja pats? Kad sāka audzēt kartupeļus, gurķus un salātus? Ko zemnieks zināja par kafiju, un kas bija gardēdiens? Un galvenais – ko galdā lika gada krāšņākajos svētkos – vasaras saulgriežos jeb Līgo vakarā un Jāņu dienā?
Komentāri (26)
viagra generic 12.07.2022. 01.45
viagra generic
viagra generic
0
cialis from mexico 16.01.2022. 20.37
cialis from mexico
cialis from mexico
0
prednisolone vs prednisone oral 21.07.2021. 20.57
prednisolone vs prednisone oral
prednisolone vs prednisone oral
0