RSK likvidācijas pabeigšana ieilgusi par mēnesi • IR.lv

RSK likvidācijas pabeigšana ieilgusi par mēnesi

32
Foto: Raitis Plauks, F64
Gundega Šķēla

Likvidācijas procesa ieilgšana esot saistīta ar norēķinu veikšanu.

Apdrošināšanas sabiedrības “RSK apdrošināšana AS” (RSK) likvidācijas process, ko bija plānots pabeigt līdz maija sākumam, ieildzis par mēnesi un varētu noslēgties tikai jūnijā, vēsta aģentūra LETA, atsaucoties uz uzņēmuma likvidatori Inetu Lusti. Likvidācijas procesa ieilgšana esot saistīta ar norēķinu veikšanu.

Pašlaik sagatavots RSK noslēguma pārskats, kas iesniegts auditoriem, pēc kuru atzinuma saņemšanas, pārskats jāiesniedz RSK akcionārei – Rīgas domei. Tāpat RSK jau esot norēķinājusies ar visiem kreditoriem, kā arī veikusi parādu piedziņu no debitoriem.

Saskaņā ar pirmdien RSK mājaslapā publicēto 2010.gada pārskatu, RSK likvidācijas gaitā kopumā realizētas deviņas kustamās mantas pirmreizējas un atkārtotas izsoles ar augšupejošu soli. Likvidācijas procesā tika atsavinātas 865 kustamās mantas vienības par kopējo summu 76 300 latu vērtībā. Atlikušās kustamās mantas vienības RSK pēc likvidācijas procesa beigām plāno nodot Rīgas domei.

RSK likvidācijas gaitā sekmīgi izsolītas un atsavinātas RSK piederošie 12,89 procenti pamatkapitāla daļas SIA “Rakstnieku poliklīnika” un ar peļņu pārdoti RSK piederošie vērtspapīri. Pērn oktobrī izsolīta RSK ēka Lāčplēša ielā. Ēkas vērtība likvidācijas procesa sākumā tika noteikta 3,4 miljoni latu, bet izsolē par to izdevās iegūt divkārt mazāku summu – 1,51 miljonu latu.

RSK prognozē, ka pēc likvidācijas procesa beigām, atlikušo aktīvu apmērs (nauda un atlikusī mantas vērtība), kas atdodams akcionāram, būs aptuveni 400 000 latu liels. Saskaņā ar iepriekšējā gada pārskatu, 2010. gada RSK zaudējumi samazinājušies par 58%.

2010.gada beigās RSK darbinieku skaits no sākotnēji 122 nodarbinātiem samazinājies līdz 11 darbiniekiem.

RSK likvidācijas process tika sākts 2010.gada martā, kad Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) apstiprināja RSK likvidācijas plānu un deva atļauju tā īstenošanai. FKTK anulējusi visas RSK izsniegtās licences.

 

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu