Bērni veido multfilmas par dabu • IR.lv

Bērni veido multfilmas par dabu

20

2.aprīlī biedrība „homo ecos:” sadarbībā ar animācijas filmu apvienību „Multenkulten” un uzņēmumu „Gandrs” rīkoja animācijas radošo darbnīcu bērniem, kurā bērni paši no tetrapakām, pudeļu korķīšiem un citiem materiāliem varēja veidot un filmēt animācijas filmas — multenes — par tematu „Prom no pilsētas, atpūšamies dabā!”

Zemūdens pasaule; makšķerēšana; dzīvnieki, kas palīdz savākt atkritumus; meža zvēru ceļojums uz jūru – tie ir tikai daži no 16 multfilmu sižetiem un tēliem, kurus trīs stundu garajā radošajā darbnīcā radīja bērni. Dalībnieki, kuri bija vecumā no 8 līdz 12 gadiem, strādāja nelielās grupās – vispirms izdomāja savas filmiņas stāstu, pēc tam veidoja tēlus un dekorācijas, un beigās kopā ar pieredzējušiem animatoriem stop motion tehnikā filmēja katrs savu materiālu.

„Filmiņas ir sanākušas ļoti jaukas, un īpašs prieks ir ne vien par bērnu radošumu un izdomu, bet arī viņu rūpēm par dabu – atkritumu temats multfilmās parādās vairākkārt, izskan arī aicinājums saudzēt un nepiesārņot dabu,” stāsta viena no radošās darbnīcas organizatoriem, biedrības „homo ecos:” pārstāve Madara Peipiņa. „Mēs ceram, ka multfilmās parādītie stāsti uzrunās visu vecumu cilvēkus, un palīdzēs Latvijas mežus, upes un pļavas saglabāt tīras un nesabojātas”.

Nākamā animācijas radošā darbnīca par dabas un vides tematiem notiks 1.jūnijā Liepājā, Vides mājā, starptautiskās Bērnu aizsardzības dienas ietvaros. Vairāk informācija drīzumā www.homoecos.lv .

 

Komentāri (20)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu