"The Hilliard Ensemble" un Jans Garbareks Rīgā • IR.lv

“The Hilliard Ensemble” un Jans Garbareks Rīgā

8

Šovakar plkst.19 Rīgas Doma baznīcā notiks Lielbritānijas vīru vokālā kvarteta “The Hilliard Ensemble” koncerts, kurā pievienosies arī saksofonists Jans Garbareks, ziņo aģentūra LETA.

Mūziķi Latvijā viesosies pēc diviem Lietuvā notikušiem koncertiem, prezentējot jaunāko albumu “Officium Novum”.

Pasaulē slavenākais senās un laikmetīgās mūzikas interprets – vīru vokālais kvartets “The Hilliard Ensemble” – ir pazīstams Latvijas klausītājam, bet džeza cienītājiem Jans Garbareks pazīstams jau kopš 60.gadiem kā viens no pasaules saksofonistu elites pārstāvjiem ar savu norvēģu īpašo skanējumu un vispārēji meditatīvo gaisotni, ko viņš rada ar savu mūziku.

Garbareka un “The Hilliard Ensemble” apvienošanās kopš 1993.gada ir radījusi inovāciju pilnu mūziku.

Albums “Officium Novum” ir jaunākais “The Hilliard Ensemble” un Garbareka kopīgi radītais albums, kas, tāpat kā iepriekšējie albumi, ir ierakstīts Svētā Gerolda klosterī Austrijā.

Jaunajā albumā galvenais uzsvars ir likts uz mūziku no Armēnijas, balstoties uz Komitas Vardapeta adaptāciju skaņdarbiem, kas balstās gan uz viduslaiku garīgo mūziku, gan uz Kaukāza reģiona bardu tradīcijām. Papildus armēņu skaņdarbiem albuma repertuārā ietilpst arī Arvo Perta “Most Holy Mother of God” “a capella” versijā, bizantiešu dziedājums, divi Garbareka skaņdarbi un spāņu “Tres Morillas”.

 

Komentāri (8)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu