Par spēcīgu diskursu • IR.lv

Par spēcīgu diskursu

28

21. aprīlī 19.00 kim? lasītavā notiks izdevuma “The Happy Hypocrite” redaktores Marijas Fusko lekcija.

Lekcijas gaitā Marija Fusko apskatīs un izvērtēs laikmetīgās mākslas tekstu problemātiku, pievēršoties tam, kādi šie raksti varētu būt. Fusko teorija ir balstīta viņas kā redaktores, rakstnieces un akadēmiķes pieredzē un atsevišķu gadījumu izpētē.

“The Happy Hypocrite” ir eksperimentāliem tekstiem veltīts žurnāls, kas iznāk divas reizes gadā. Izdevuma galvenais uzsvars tiek likts uz to, lai atbalstītu rakstniekus, kuri strādā laikmetīgās mākslas jomā, attīstot precīzu un spēcīgu diskursu, īpaši pievēršoties metodoloģijai. “The Happy Hypocrite” iedvesmas avots ir tādi avangarda žurnāli kā, piemēram, “Bananas”, “Documents”, “The Fox”, “Merlin and Tracks”, un tajā tiek iekļauti mākslinieku, rakstnieku un teorētiķu raksti, kā arī pētnieciski projekti, kuros tiek paustas eksperimentālas idejas.

Žurnāla dibinātāja un galvenā redaktore Marija Fusko (Maria Fusco) ir rakstniece, kas dzīvo un strādā Londonā. Viņa ir Mākslas rakstu nodaļas direktore Goldsmita universitātē, kā arī raksta literārus darbus, kritiskus un teorētiskus tekstus un ir vairāku publikāciju redaktore. Autore strādā plašam starptautisku izdevumu lokam, veido rakstus grāmatām un katalogiem. Nesen klajā ir nācis Fusko pirmais īsstāstu krājums ar nosaukumu “The Mechanical Copula” (“Mehāniskā saitiņa”, Sternberg Press).

Lekcija notiks angļu valodā. Ieeja bez maksas.

 

Komentāri (28)

janazakovica 15.04.2011. 16.24

goldsmita..zeltsmita universitate..tas ir noteikti kas labs.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu