Jaunzeme-Grende: Ls 2000 alga premjeram ir necieņa • IR.lv

Jaunzeme-Grende: Ls 2000 alga premjeram ir necieņa

36
Foto: Jānis Saliņš, F64

Sabiedrībai jāmaksā politiķiem, lai viņus neapmaksātu oligarhi, domā LTRK vadītāja

Darba novērtējumam jābūt saistītam ar rezultātu un cilvēkiem Latvijā jāuzņemas personīga atbildība par mērķiem un rezultātiem, lai notiktu labas pārmaiņas, uzskata Žaneta Jaunzeme – Grende, kas pēc triju gadu darba nolēmusi nepretendēt uz Latvijas tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) vadīšanas nākamo termiņu.

LTRK vadītāja uzskata, ka sabiedrībai daudz aktīvāk jāiesaistās politikā, stājoties partijās un uzturot tās par saviem nelielajiem biedru naudas maksājumiem: „Ja mums nepatīk, ka oligarhi maksā partijām, mums ir jāsaprot, ka mums par to būs jāmaksā, lai partijas kalpotu mums”, intervijā laikrakstam „Diena” saka Jaunzeme – Grende.

LTRK vadītāja atzīst, ka nav gatava turpināt līdzšinējo darbu, jo nespēj pieņemt politiķu dubulto morāli un solījumu nepildīšanu: „Kā es varu atkal no jauna runāt ar tiem cilvēkiem, kad es viņiem vairs neticu?”. Viņa arī noliedz, ka pati plānotu politisko karjeru nākotnē, jo „politikai esmu par naivu”.

Vienlaikus Jaunzeme – Grende atzīst, ka nav spējusi īstenot nosprausto mērķi – iesaistīt LTRK biedru lokā 10% no Latvijas uzņēmējiem, jo daudzi nav gatavi piedalīties kopējā lietā, ja neredz personīgu ieguvumu, bet daļai nav patikusi viņas stingrā nostāja pret korupciju.

„Es ar savu piemēru mēģinu pateikt sabiedrībai — ja nav rezultāta, ir jāiet prom un jāmeklē citi, kas var strādāt labāk,” saka LTRK vadītāja. Viņa uzskata, ka darba novērtējumam jābūt tieši saistītam ar rezultātu un šajā sakarā kritizē pašreizējo valsts amatpersonu apmaksas kārtību.

„Man ir kauns, ka mūsu premjera alga ir ap 2000 latu mēnesī. Tā ir necieņa,” saka Jaunzeme – Grende. „Kāpēc premjers nevarētu nopelnīt, piemēram, miljonu, ja ir sasniegts kāds rezultāts. Piemēram, jūtams eksporta pieaugums ilgākā laika posmā,” LTRK vadītāja aizstāv ministru un premjera atalgojumu sadalīšanu pamata algā un būtiskā prēmijā par labu rezultātu.

Kā LTRK vadītāja kandidātu Jaunzeme – Grende redz pašreizējo valdes locekli, juristu Jāni Endziņu.

 

Komentāri (36)

peerku 25.03.2011. 13.03

Jums, kundze, laikam to nesaprast,- Dombrovskis ir no to jauno, godīgo politiķu vidus, kas izprot, ko nozīmē vārdi “man pietiek”, nevis plēst, cik var izplēst. Ja tā nebūtu, viņsh būtu palicis Briselē. Ticu, ka būs arvien vairāk tādu politiķu…

+14
-3
Atbildēt

7

    Roberts Gūtšmits > peerku 25.03.2011. 13.19

    >> DD1

    +++no to jauno, godīgo politiķu vidus+++ ???

    Un kā diez, izpaužas tas viņa „godīgums” ? Nepārtrauktā melošanā no rīta līdz vakaram ? Ciniskā pensionāru apkrāpšanā ? Vēlētāju uzmešanā ? Solījumu nepildīšanā tādos apjomos, kādi Vecajiem zagļiem pat sapņos nav rādījušies ?? …

    KĀ TIEŠI ??? … izskaidro man, nesaprotošajam …

    Tas pirmais. Un otrais. Pasaciņu par Briseli vari iebāzt sev kaut kur dziļāk. Piegriezusies jau ir. Ikvienam ar galvu domājošam cilvim, kuram pieejams Internets, jau sen nav problēmu noskaidrot, ka šim „valsts glābējam” līdz viņa Eirodeputāta termiņa beigām bija aplikuši tikai 2-3 mēneši tad, kad viņš vēlīgi „piekrita” ieņemt Premjera amatu. Tā bija viena no Latvijas kā valsts vēstures Melnākajām Dienām, kad šis šarlatāns izlēma, ka viņa sīvucī smuki iederētos arī ieraksts, ka viņš ir pasēdējis Premjera krēslā.

    +3
    -16
    Atbildēt

    0

    Roberts Gūtšmits > peerku 25.03.2011. 14.55

    >> FreifunkLV

    P.S. Un tieši tāpēc Jaunzeme-Grende, kura šīs lieta saprot un varētu patriekt šo nejēgu un ļaundaru jenotu bandu (a vēl labāk- ietupināt), varētu būt lieliska Prezidente.

    +2
    -8
    Atbildēt

    0

    Roberts Gūtšmits > peerku 25.03.2011. 14.51

    >> freifunkLV

    1. Patīk, patīk. Ja nepatiktu, tad taču tu būtu vakar uz protesta akciju aizskrējis. Bet nu sado-mazo-idio- … tisma jomā Latviešu tautai visos gadsimtos ir bijuši neapšaubāmi panākumi, tā ka kritiskā robeža vēl nav sasniegta … :)
    2. Pirmkārt – tas NAV jenotu valdības nopelns, ka krāpšanas rezultātā atņemto naudu nācās atdot ar Tiesas lēmumu. Uz Tiesu lietu aiznesa saskaņieši … ja kas ….
    Otrkārt. Krāpšana izpaudās ciniskā melošanā pirms vēlēšanām un solīšanā pensijas neaiztikt, lai tūlīt pēc tām tieši to – pensiju apcirpšanu izdarītu.
    3. Kurt u esi atradis kādu “neizmērojamu naudas kāri” un “negausīgu aizņemšanos” ??? Kārtējā jenotu meļa jeb zviedru banku algota eksperta prātuļojumos ?? Vispirms paņem un paskaties, kā izskatās mūsu valsts vidējā atalgojuma, dzīves līmeņa un aizņēmumu summas uz kopējā ES fona … Vienā no pēdējām vietām! Un vēl pietiek nekaunības šo nabadzības apliecību saukt par “neizmērojamu naudas kāri” ??

    Mēs bijām un esam pliki un nabagi un aizņēmušies neesam nemaz tik daudz. Taču. Tas tikai pie nosacījuma, ka mums būtu arī daudz maz normāla Eiropas standartiem atbilstoša ekonomika, kura ģenerē darba vietas, eksportu un ieņēmumus. Lūk tieši ŠĪS LIETAS mums nav . Un tieši vājās ekonomikas dēļ mēs esam tādā pakaļā.
    Mūsu galvenā problēma ir nevis tas, ka esam aizņēmušies daudz, bet gan tas, ka esam nolaiduši savu ekonomiku līdz kliņķim, tādam līmenim, kad nespējam atdot pat tos kredītus, kurus tāda Dānija vai Lihtenšteina vai Portugāle nomaksātu smiedamās … Un tā vietā, lai attīstītu savu ekonomisko bāzi un tieši TUR ieguldītu aizdoto naudu, pēdējos 3 gadus hunveibinu kretīnu vadīti esam centušies kredītus noēst, bet ekonomiku vēl vairāk sagraut, nodokļus sacelt, pēdējās konkurētspējas pazīmes iznīdēt un visus atlikušos uzņēmējus no valsts aizbiedēt …

    Visam pamatā ir jābūt UZŅĒMĒJAM !! Kurš ražo. Rada darba vietas. Maksā nodokļus.
    “godīgie un tiesiskie” ir pārāk stulbi, lai to apjēgtu.
    Tāpēc rezultāts ir tāds, kāds ir …

    +3
    -6
    Atbildēt

    0

    Ingoniite > peerku 25.03.2011. 15.08

    Jaunzeme-Grende ne tuvu nav vienīgā, kas kaut ko saprot, bet starp saprašanu un spēju kādu patriekt vai ietupināt ir milzīgs attālums. Nu nav šī dāma ne tuvu tādas spējas demonstrējusi.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    piziks > peerku 25.03.2011. 19.48

    Kurmīt! Pensiju lietu uz ST aiznesa saskaņotāji, tas tiesa, bet PIETEIKUMU RAKSTĪJA Štokenbergs.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    tocelovskis > peerku 25.03.2011. 15.07

    “Un tā vietā, lai attīstītu savu ekonomisko bāzi un tieši TUR ieguldītu aizdoto naudu” – te jau tu, apbrīnojamā kārtā, biji uz pareizās spriešanas takas, bet tūlīt arī iebrauci atpakaļ auzās:-)
    Tas, ka kredītu nauda galvenokārt tika izšķiesta patēriņam, šiku mašīnu importam un nekustamā īpašuma spekulācijām, nevis ieguldīta reālā uzņēmējdarbībā un ražošanas attīstībā, ir viens no galvenajiem mūsu ekonomiskās krīzes cēloņiem. Bet tad, kad tas notika, “Vienotība” bija tālu no varas.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    anita_meistere > peerku 25.03.2011. 13.32

    vai man patīk, ko dara valdība?…protams ka nepatīk! kam tad patīk, ka nakas taupīt. tas ir tas pats, kas iet pie zobārsta….visi raustās un vieb gīmjus, zin ka būs sapīgi un nepatīkami, bet tik pat labi saprot, ka zobu ir jaizārstē!!! te ir tas pats. reitingi to parāda perfekti.

    Kurmi, ko nozīme “Ciniskā pensionāru apkrāpšanā..” ??? viņiem viss ir atmaksāts..un pat neskatoties uz to, ka lielāka daļa cilvēku palika bez algas vai to samazināja par desmitiem procentu, pensionāriem nekas nav samazināts!!
    domā, ka caurmēra kredītmaksātājam daudz viarāk paliek uz rokas, kā pensionāram pensija?? kā tad!
    ja ne ši aizņemšanās no pensionāri, viņi paši paliktu vispār bez pensijas.
    vai tiešam cilvēki nesaprot..ka par savu neizmērojam naudaskāri un negausīgo aziņemšanu treknajos gados, kopā ar faktu, ka 1/2 tagad nemaksā nodokļus…mēs pat muti pavērt par kaut kādu atgriezšanos pie tērēšanas nevaram. to tu saproti?! izskatās ka nē!

    +10
    0
    Atbildēt

    0

silvija_vitina 25.03.2011. 17.28

Es uzskatu, ka premjera alga ir “necienīga” tikai pretsatot to, piemēram, Bemhena vai Flika, vai Loginova un tamlīdzīgo svēto govju algai. Kaut kas nav kārtībā ar TĀM algām, un ja tās sakārtotu, tad arī premjeram varētu ko pielikt klāt.

+5
0
Atbildēt

2

    agnesedzirne > silvija_vitina 25.03.2011. 18.21

    Ir jau vēl cits atskaites punkts – skolotāju algas, piemēram….

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    peerku > silvija_vitina 25.03.2011. 17.57

    Jūs pateicāt pareizi: ne nebūtu jāmaksā milzīgas algas tiem citiem (piemēram Rimshevičam), tad varētu arī atļauties maksāt pieklājīgu algu premjeram.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

kdaljajev 25.03.2011. 13.51

Mums jau daži bijušie premjeri nopelnījuši vairāk kā miljonu.Varbūt pāriet uz Beļģijas modeli,kur nav valdības gadu.Un nekas,cilvēki dzīvo.

+3
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu