Uz ceļiem sniega un apledojuma dēļ apgrūtināta braukšana • IR.lv

Uz ceļiem sniega un apledojuma dēļ apgrūtināta braukšana

33
Jānis Saliņš, F64
Dita Krauze

Dienas laikā nokrišņu zona virzīsies uz austrumiem

Sestdienas rītā daudzviet Latvijā sniega dēļ apgrūtināti braukšanas apstākļi, liecina VAS “Latvijas Valsts ceļi” operatīvā informācija.

Braukšanas apstākļi apgrūtināti pa Tallinas šoseju un Rīgas apvedceļu, Veclaicenes šosejas posmā no Rīgas līdz Līgatnei, Valmieras šosejas posmā līdz Braslas tiltam, kā arī Daugavpils šosejas posmā līdz Pļaviņām. Savukārt pa Bauskas, Jelgavas, Liepājas un Ventspils šoseju braukšanas apstākļi apgrūtināti visā tās garumā, ziņo aģentūra LETA.

“Latvijas Valsts ceļi” informācija liecina, ka Vidzemē, Zemgalē, vietām Kurzemē snieg, gaisa temperatūra no mīnus 5 grādiem pēc Celsija skalas līdz plus 2 grādiem. Šādos laika apstākļos uz ceļiem veidojas apledojums.

Vietām Kurzemē nakts laikā uzsniguši pieci centimetri sniega, savukārt Rīgā sniega biezums sestdienas rītā ir astoņi centimetri, kas ir par vienu centimetru vairāk nekā pirms snigšanas.

Visbiezākā sniega kārta joprojām saglabājas Vidzemes ziemeļos. Alūksnē un Valkā ap 36 centimetriem, Zosēnos – 25 centimetri, Rūjienā, Priekuļos un Skrīveros ap 18 centimetriem, Daugavpilī – 15 centimetri. Daudzviet Kurzemē un Zemgales rietumos, kur sniegs jau bija nokusis, no jauna uzsniguši 1-5 centimetri sniega, informē BNS.

Naktī Latviju no rietumiem sākusi šķērsot nokrišņu zona, kas nes sniegu. Kurzemē snigšana jau beigusies, bet turpina snigt Zemgalē un Vidzemes rietumos, bet dienas laikā nokrišņu zona arvien virzīsies uz austrumiem, sasniedzot arī Vidzemes austrumus un Latgali.

Komentāri (33)

vērtīgs relikts 19.03.2011. 20.10

Uz ceļiem braukt gan nevajag. Var būt sāpīgi.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu