Rosina kriminālvajāšanu pret bijušo centrāltirgus vadītāju • IR.lv

Rosina kriminālvajāšanu pret bijušo centrāltirgus vadītāju

21
Lita Krone, LETA

Apsūdzētā persona Naina Cibuļska pretlikumīgi saņēmusi vismaz vienu miljonu latu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) rosina sākt kriminālvajāšanu pret Rīgas pašvaldības uzņēmuma “Rīgas centrāltirgus” (RCT) bijušo valdes priekšsēdētāju Nainu Cibuļsku par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, vēsta aģentūra LETA.

Kā informēja KNAB preses pārstāve Ieva Karlsberga, pret bijušo RCT amatpersonu un vienu privātpersonu KNAB izmeklētājs rosina sākt kriminālvajāšanu arī par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā.

Viņa informēja, ka KNAB nosūtījis Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajai prokuratūrai 2008.gada decembrī uzsāktā kriminālprocesa materiālus, rosinot saukt pie kriminālatbildības RCT amatpersonu par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā un par tās atbalstīšanu – vēl četras privātpersonas. Tāpat arī pret šo amatpersonu un vienu privātpersonu KNAB izmeklētājs rosina uzsākt kriminālvajāšanu par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā.

Izmeklēšanā konstatēts, ka RCT amatpersona, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli, guvusi pretlikumīgu labumu no komercsabiedrības, kas bija RCT darījuma partneris. “Šī komercsabiedrība no RCT nomāja zemi un tirdzniecības vietas uz šīs zemes nodeva apakšnomā citām personām. Lai nodrošinātu konkrētu komercsabiedrību darbību Centrāltirgū, amatpersona, būdama atbildīga par tirdzniecības organizāciju, ilgstoši izmantoja savu dienesta stāvokli un līdz pat kriminālprocesa uzsākšanas brīdim piedalījās lēmumu pieņemšanā attiecībā uz šīm komercsabiedrībām,” klāstīja KNAB pārstāve.

Apsūdzētā amatpersona līdz 1997.gadam strādājusi kādā komercsabiedrībā, tomēr pēc juridisko darba attiecību beigšanas persona faktiski saglabāja ietekmi komercsabiedrībā un ar tās darbinieku atbalstu lēma par saimnieciskajiem jautājumiem, tostarp dividenžu izmaksu un saņemšanu. Tāpat arī, lai nodrošinātu labvēlīgu lēmumu pieņemšanu konkrētu komercsabiedrību interesēs, amatpersona centās ietekmēt citus RCT valdes locekļus.

Atklāts, ka pretlikumīga labuma veidā RCT amatpersona saņēmusi vismaz vienu miljonu latu. No komercsabiedrības dalībniekiem amatpersona saņēma ne tikai finanšu līdzekļus, bet arī personīgajām vajadzībām izmantoja mobilos sakarus, kuru rēķinu apmaksu veica komercsabiedrība. Tāpat amatpersonas radinieka vajadzībām komercsabiedrība līzingā iegādājās automašīnu.

Dokumentālās revīzijas gaitā secināts, ka, iznomājot RCT piederošās tirdzniecības vietas, komercsabiedrība ir guvusi ievērojamu peļņu, kura tikusi novirzīta dividenžu izmaksai tās dalībniekiem, un faktiski peļņa par īpašuma iznomāšanu tikusi privātpersonām, nevis Rīgas pašvaldībai, kurai pieder RCT akcijas.

Pret četrām privātpersonām KNAB rosina sākt kriminālvajāšanu par dienesta stāvokļa ļaunprātīgas izmantošanas atbalstīšanu, tostarp vienu privātpersonu arī par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā.

Kā ziņots, Cibuļska sākotnēji neatzina noziedzīgos nodarījumus, par kuriem KNAB viņu turēja aizdomās. Dažus mēnešus viņa kopā ar dēlu Artjomu, kurš arī tika aizturēts šajā lietā, atradās apcietinājumā, taču 2009.gada 25.februārī abi no apcietinājuma tika atbrīvoti, liecina aģentūra LETA arhīvs.

Komentāri (21)

girts_gansons 18.03.2011. 17.46

Vai Fliks nav Cibuļska 2?

+5
-1
Atbildēt

1

    astra_ozo > girts_gansons 18.03.2011. 23.56

    Cibuļska ir aptuveni tas pats, kas 2K, tikai ar peroksīdā balinātiem matiem

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

mxblack 18.03.2011. 18.50

Tas ir tikai sīks smilšu graudiņs milzīgajā Latvijas izlaupītāju mašinērijā. Vaškevičš un Cibuļska, bet cik tādu darboņu vēl aktīvi nepumpē valsts naudu savos kontos?

+4
-1
Atbildēt

0

garausiitis 18.03.2011. 19.34

Pag , vai tad arī RCT lietā kasieris nebija autobusu Tenis?

+3
-1
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu