Frančeskas Kirkes izstāde • IR.lv

Frančeskas Kirkes izstāde

39
Kaspars Krafts, f64

No 26.marta galerijā “Bastejs” būs apskatāma Frančeskas Kirkes glezniecības darbu personālizstāde “Face Control”, ziņo aģentūra LETA.

Izstādes ekspozīciju veido vairāki lielformāta darbi un konceptuāla tēlu galerija – mazāka formāta darbi.

Darbi ir intelektuāla spēle ar mākslas vēstures un mūsdienu kultūras simboliem, asimilējot kino, modes zīmolus un slavenību sejas. Raksturīgi sev Kirke savos darbos savieno tēlus, kas it kā nevar pastāvēt līdzās, klājot vienam kultūras slānim pāri citu. Darbos iedzīvināti neskaitāmi tēli un stāsti, kas atspoguļo mūsdienu sabiedrības domu par skaistuma ideāliem un kultūras vērtībām.

Raksturojot izstādi, māksliniece vēstīja, ka ideja jaunās izstādes nosaukumam un centrālajam darbam “Face Control” aizgūta no citas darbības sfēras. “Es šo terminu izmantoju kā metaforu – pārskatu par imidžiem, kas mani emocionāli uzrunājuši vairāku gadu garumā. Laika gaitā nākuši klāt arvien jauni tēli, tādējādi veidojot dialogus starp laikmetiem, faktūrām un krāsu laukumiem,” sacīja Kirke.

Izstāde galerijā “Bastejs” būs apskatāma līdz 30.aprīlīm.

 

Komentāri (39)

Sanda Purviņa 26.04.2011. 06.06

Krusttev, vai medz par kadu kadreiz ari ko labu uzrakstit? ;)

0
0
Atbildēt

0

janazakovica 19.03.2011. 01.02

cilvekam vards un uzvards tulkojumaa nozimee..franciskanu baznica..likas ka si sieviete ir talu no sv.franciska un vina ordena idejam…sini zina pat varetu teikt apkaunoja savu vardu un uzvardu..vienlaicigi..sameraa rets gadijums..

0
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu