Ierosina vēl vienu lietu par "Latvenergo" tarifiem • IR.lv

Ierosina vēl vienu lietu par “Latvenergo” tarifiem

21
Gatis Gierts, F64

Par aizliegumu tarifus piemērot lems 14.aprīlī

Administratīvā apgabaltiesa pieņēmusi izskatīšanai deputātes Ritas Strodes (PLL) pieteikumu par jaunajiem AS “Latvenergo” tarifiem, kas stāsies spēkā 1.aprīlī, vēsta aģentūra LETA.

Strode savā pieteikumā bija lūgusi arī piemērot pagaidu noregulējumu un aizliegt attiecībā uz viņu piemērot šā gada 27.janvārī laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” publicētos “Latvenergo” elektroenerģijas tirdzniecības diferencētos tarifus saistītajiem lietotājiem.

Deputātes lūgumu piemērot pagaidu noregulējumu piemērošanu Administratīvā apgabaltiesa skatīs 14.aprīlī, informējusi tiesas priekšsēdētājas palīdze Līga Trubiņa.

Apgabaltiesa 14.martā ierosināja administratīvo lietu pēc divu privātpersonu – Kaspara Ozoliņa un Alda Pauliņa – pieteikuma par Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas lēmuma atcelšanu par “Latvenergo” tarifiem, kam jāstājas spēkā šā gada 1.aprīlī. Regulatoram atvēlēts laiks līdz aprīļa vidum paskaidrojumu sniegšanai par pieteikumu.

Līdz lietas izskatīšanai apgabaltiesā par jaunajiem “Latvenergo” tarifiem var nākties gaidīt gadu, jo pieteikumu izskatīšana pirmajā tiesas sēdē tiek noteikta aptuveni viena gada laikā no pieteikuma saņemšanas tiesā, iepriekš informēja Trubiņa.

Pavisam Administratīvajā apgabaltiesā saņemti pieci pieteikumi par regulatora lēmuma atcelšanu, ar kuru jaunie “Latvenergo” tarifi apstiprināti. Kā pēdējā pieteikumu tiesā iesniegusi privātpersona Ilmārs Poikāns jeb Neo. Par viņa iesniegtā pieteikuma pieņemšanu vai atteikšanos to darīt tiesa vēl nav izlēmusi.

Komentāri (21)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu