"Seviljas bārddziņa" pirmizrāde • IR.lv

"Seviljas bārddziņa" pirmizrāde

24

Šodien Latvijas Nacionālajā operā pirmizrādi piedzīvos Džoakīno Rosīni opera "Seviljas bārddzinis", ziņo aģentūra LETA.

Izrādi veidojis muzikālais vadītājs Modests Pitrens, režisors Aiks Karapetjans, scenogrāfe Ieva Kauliņa, kostīmu māksliniece Kristīne Pasternaka.

Galvenajās lomās iejutīsies Bogdans Mihajs vai Viesturs Jansons (Grāfs Almaviva), Evija Martinsone, Inga Šļubovska vai Gunta Davidčuka (Rozīna), Jānis Apeinis vai Andrejs Žilihovskis (Figaro), Pjotrs Micinskis vai Imants Erdmans (Bartolo), Krišjānis Norvelis, Romāns Poļisadovs vai Rihards Mačanovskis (Dons Bazilio).

"Seviljas bārddzinis" ir viena no 19.gadsimta labākajām komiskajām operām, kas tapusi 13 dienu laikā, piedzīvojusi vai visas iespējamās neveiksmes pirmizrādē, sākot ar komponista nelabvēļu sarīkotu izsvilpšanu un beidzot ar Rozīnas brunčos sapinušos kaķi, bet nu tā kļuvusi par vienu no visu laiku populārākajām muzikālajām komēdijām ar jokiem, pārģērbšanos un laimīgām beigām. Grāfam Almavivam kopā ar izveicīgo Figaro nākas likt lietā visu savu attapību, lai iekļūtu doktora Bartolo namā. Tur Bartolo slēpj savu audžumeitu Rozīnu, kurā grāfs ir iemīlējies.

 

Komentāri (24)

janazakovica 10.03.2011. 12.15

zilais zagars beidzot nobijies un laidis pie darba normalus heteroorentetus rezisorus.izrades zandrs tiesam intresants-smarzo pec eiropas un berlines operam.

0
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu