Hannas Šigulas seja • IR.lv

Hannas Šigulas seja

24

Šovakar plkst.19 kinoteātrī "Rīga" lektorijā "Tas, ko Tu nedrīksti nezināt VI. Sievietes sejas" notiks kinokritiķa Normunda Naumaņa lekcija par izcilo vācu kino aktrisi Hannu Šigulu.

Ppēc Naumaņa lekcijas sadarbībā ar Gētes institūtu Rīgā skatītājiem tiks piedāvāta režisora Fatiha Akina filma "Otrā pusē" ("Auf der anderen Seite"), ziņo LETA.

2007.gada filmā "Otrā pusē" bez aktrises Hannas Šigulas piedalās arī Baki Davraks un Nursela Kēze.

Filma "Otrā pusē" stāsta par sešiem cilvēkiem, kuru dzīves ceļi liktenīgā kārtā krustojas, viņiem pašiem savstarpēji nesaskaroties. Vācijā dzīvojošais atraitnis turks Ali pēc sievas pāragrās nāves grib vēlreiz dzīvot kopā ar sievieti un lūdz Jeteri par samaksu dzīvot pie viņa. Viņa dēls ģermānistikas profesors Nejats Aksu iemīlas Jeterā. Kad Jetera nomirst, Nejats dodas uz Stambulu meklēt viņas meitu Ajitenu.

"Tas, ko Tu nedrīksti nezināt" jaunās sezonas lektorijs ar nosaukumu "Sievietes sejas" pievērsīsies ievērojamām aktrisēm un tām filmām, kuras aktrises ir padarījušas īpašas, kas nav filmas viendienītes, bet gan būtiski kinovēstures pieturas punkti, kas neizdzēšami saistīti ar to aktrišu personību un to īpašo ķīmiju, kas izveidojas aktrises un režisora radošajā partnerībā.

Jaunajā kinolektorija sezonā lekcijas klausītājiem lasīs kinokritiķi Dita Rietuma, Daira Āboliņa un Naumanis, kinorežisors Dāvis Sīmanis un kinozinātnieks Viktors Freibergs.

Kinolektorija "Tas, ko Tu nedrīksti nezināt VI. Sievietes sejas" lekcijas ilgs līdz aprīlim.

 

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu