"Kinotēka" Latvijas televīzijā • IR.lv

"Kinotēka" Latvijas televīzijā

25

No 27. janvāra LTV 1 ēterā – jauns iknedēļas raidījums par labu kino – Kinotēka

Kinotēka ir vieta, kur glabājas filmas. Mums katram ir sava mīļāko filmu krātuve, sava „kinotēka”. No 27.janvāra, ceturtdienās, plkst. 22:45 LTV 1 ēterā jauns iknedēļas raidījums par kino, kas mudinās ielūkoties gan vērtīgākajās filmās no kinoteātru repertuāra, gan filmās, kuras ir vērts meklēt arī tad, kad tās jau ir nozudušas no ekrāniem.

Ir daudz un dažādas filmas, bet kā atrast tās, kuras patiesi ir vērts redzēt un piedzīvot? Savu izvēli no aktualitāšu gūzmas – kinoteātru repertuāra, TV piedāvājuma  un virtuālajām filmu krātuvēm palīdzēs izdarīt kinoprofesionāļi, kritiķi, interesenti un arī Latvijā pazīstamas personības. 

Pirmajā "Kinotēkas" raidījumā par saviem iespaidiem un savām filmām stāstīs Latvijas Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars, dziedātāja Linda Leen, kinoskatītāji un kinokritiķi. Raidījuma akcents – Darena Aranofska filma Melnais gulbis, kas ir kļuvusi par šīs kinobalvu sezonas notikumu.

Jauno iknedēļas raidījumu vadīs kinorežisore Linda Olte, kas vienlaikus būs arī raidījuma Kinotēka režisore. Lindas Oltes kontā ir gan dalība starptautiskos festivālos ar pašas režisēto filmu ieElpot, gan pieredze, veidojot informatīvi analītisko raidījumu De Facto. Kinotēkā Linda Olte debitē kā raidījuma vadītāja.

Jauno raidījumu veido kinokritiķes Daira Āboliņa un Dita Rietuma, producē – Kinoskola. 

Raidījums būs skatāms LTV1 ceturtdienās plkst. 22:45 ar atkārtojumu sestdienās plkst. 11:00.

 

Komentāri (25)

Dzintra Baltmane 24.01.2011. 23.12

izklausās dikti forši, cerams, ka kvalitāte kaut kur pa vidam nepazudīs!

+1
0
Atbildēt

0

J.Biotops 02.09.2016. 19.25

„Mēs vēlamies, lai…” – ar kādām tiesībām daudzskaitlis?

Piemēram, es, viduvējs privāts nodokļu maksātājs, vēlos, lai valsts, kurai izdevumi ilgstoši lielāki par ienākumiem, pārtrauktu tērēt naudu visādiem LOK, federācijām, komitejām, plātīgām sporta zvaigznēm un tamlīdzīgiem. Budžeta deficīts ir pietiekošs iemesls tādu izdevumu izbeigšanai. Un profesionālis ir tas, kurš par savu darīto saņem atlīdzību brīvā tirgū un konkurencē, nevis izdīc naudu, ko nopelnījuši citi un sadala tie, kas pelnīt nav spējuši.

+2
-1
Atbildēt

0

valdemir 03.09.2016. 09.17

Principā jau taisnība, tikai šur tur pāršauts pār strīpu: a)kas tās par interesantām aprindām, kurās Latvija tiek pozicionēta kā veiksmes stāsts? b)Turkmenistāna -5.vieta pasaulē pēc IK pieauguma, pēc labklājības indeksa atpaliek no Latvijas tikpat maz, cik Latvija no Grieķijas, elektrība, ūdens, gāze visiem iedzīviotājiem par brīvu. c) IAAF prasībām atbilstoša vieglatlētikas manēža atrodas Ventspilī, tūlīt tiks sākta būvēt Liepājā, kas liek vieglatlētiem smakt tajā Latvijas ūdensgalvā?

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu