Lužkovu iekļauj “melnajā sarakstā” • IR.lv

Lužkovu iekļauj “melnajā sarakstā”

85
Jurijs Lužkovs, foto: Mārtiņš Zilgalvis, f64

Bijušajam Maskavas mēram liegs uzturēšanās atļauju

 

Balstoties uz drošības iestāžu sniegto informāciju, iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL, “Vienotība”)  ir nolēmusi iekļaut valstij nevēlamo personu jeb tā saucamajā "melnajā sarakstā" bijušo Maskavas mēru Juriju Lužkovu, kurš lūdzis uzturēšanās atļauju Latvijā, Ir.lv informēja ministres palīdze Gunta Skrebele.

Kā skaidroja Skrebele, informācija par apsvērumiem, kuru dēļ pieņemts šāds lēmums, netiks sniegta. 

Nevēlamo personu sarakstā tiek iekļauti ārzemnieki, kuri pārkāpuši ieceļošanas vai uzturēšanas nosacījumus Latvijā. Reģistrā iekļauj arī informāciju par tā saucamajiem Latvijai nevēlamajiem ieceļotājiem – cilvēkiem, kas rada valstij draudus. Šīs kategorijas cilvēki nevēlamo personu sarakstā tiek iekļauti uz nenoteiktu laiku, un par tiem lēmumus pieņem drošības iestādes.

Kā iepriekš vēstīja TV raidījums “Nekā Personīga” bijušais Maskvas mērs Jurijs Lužkovs, ir iesniedzis Latvijas vēstniecībai Krievijā lūgumu izsniegt uzturēšanās atļauju. Šo lūgumu viņš pamato ar to, ka ir ieguldījis “Rietumu Bankas” subordinētajā pamatkapitālā 200 000 latu, turklāt viņam Latvijā piederot nekustamais īpašums. 

Lužkovam pieder vairāki Latvijai nelojāli izteicieni. Piemēram, par to, ka krievu valodai būtu jābūt otrai valsts valodai Latvijā.

Saskaņā ar Lužkova izplatīto oficiālo verisiju, viņš neesot nodomājis uzturēties Latvijā. Atļauja viņam esot nepieciešama tāpēc, lai varētu brīvi pārvietoties Šengenas valstīs. 

 

Komentāri (85)

kkristaps 17.01.2011. 11.25

Manuprāt, labāk raksturot situāciju nav iespējams;
KLM 16.01.2011 20:46

Neaptverams vājprāts – šis ”asprātis”, kurš pavisam nesen salīdzināja Latviju ar asiņaino Pol Pota
režīmu, dabūjis pa galvu ar sūdainu koku Maskavā, paskat, nu ar mieru dzīvot pat Pol Pota asiņainā režīma līdzīgā valstī….”Lielo brāļu” cinisms un divkosība ar prātu nav izskaidrojama !

+24
-2
Atbildēt

0

mary75 17.01.2011. 11.45

Lužkovs ir viens īsts lielkrievu šovinists, vienu brīdi viņam bija aizliegts iebraukt Ukrainā, pēc viņa “atklāsmēm” par to, cik krieviem Latvijā slikti, ka te gandrīz vai genocīds, nesaprotu, kāda velna pēc te vajadzīgs vēl viens gaisa maitātājs, vietējo nepietiek?
Bez tam viņš korumpēs visu. ar ko saskarsies, kā to izdarīja Maskavā, Latvija nav Lielbritānija, te to viegli izdarīt.
Un viņš jau savu mēli noturēt nespēs, būs atkal ar viņu problēmas, Latvijai to vajag?
Tikai tāpēc, ka kremlim vajadzēja savējo Sobjaninu mēra amatā, Lužkovs nav Kremļa oponents, divi šakāļi nepadalīja laupījumu, tas ir viss.
Ja ir likumīgi pamati viņam atteikt, jāatsaka.

+22
-3
Atbildēt

2

    Aivars Krauklis > mary75 17.01.2011. 11.53

    Protams, ka šakālis, bet tas nekavē viņu izmantot. Kad es braucu un turu grožus, mani maz interesē zirga politiskie uzskati un attiecības ar citiem ērzeļiem.

    +7
    -13
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 18.01.2011. 10.23

    http://www.svobodanews.ru/audio/broadcastprogram/259742.html – kam interesē, var paklausīties, ko par to domā Dobelis, “Ir” korespondents Maskavā, un krievu nacionalists Baburins.

    0
    0
    Atbildēt

    0

lebronj2356 17.01.2011. 12.52

Vai mums vajag vēl vienu ”kurbulētāju” 9.maijā pie Pārdaugavas falla, vēl vienu bļāvēju par nabaga apspiestajiem ”russkojazičnajiem”, seperātisma perēkli ?! Ja Latvija ielaidīs šo lielkrievšovinistu tipu, tad par visu to būs jāuzņemas atbildība….nedomāju, ka Mūrniece ir tika naiva, tāpat Kažociņš un Reiniks(kura iestāde gan neko prātīgu paveikt vienkārši nespēj). Ir jāatrod pants un vienkārši šādam jāliedz uzturēties šeit un punkts. Šinī gadījumā ir kā saka – nav vērts neviena iegūtā lata dēļ….

+10
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu