Incidenti sniega dēļ uz Valmieras šosejas un lidostā • IR.lv

Incidenti sniega dēļ uz Valmieras šosejas un lidostā

7
Atis Ieviņš, F64

Lidostā "Rīga" sānu drošības joslā pēc nosēšanās ieslīd "airBaltic" lidmašīna

Sniegs otrdien izraisījis vairākus negadījumus. Tajos pēc šobrīd pieejamās informācijas cilvēki nav cietuši. Incidens noticis ar "airBaltic" pasažieru lidmašīnu, kas ielidoja Rīgā no Briseles, bet avārija, kas uz laiku paralizēja satiksmi, uz Valmieras šosejas.

Uz Raganas-Inciema šosejas pie Eikažiem avārijā otrdienas pēcpusdienā sadūrās četras automašīnas. Spēkrati sadursmes dēļ tika izmētāti pa abām joslām, tādēļ uz laiku šajā ceļa posmā tika slēgta satiksme un autovadītāji lūgti braukt pa citiem ceļiem.

Aģentūra BNS arī vēsta, ka otrdien lidostā uz 35 minūtēm slēgts skrejceļš "airBaltic" lidmašīnas "Bombardier Q400" dēļ, kas pēc nosēšanās noslīdēja. Incidentā cietušo nav. Negadījuma brīdī lidmašīnā bija četri apkalpes locekļi un 33 pasažieri.

Lidmašīna, kas veica lidojumu no Briseles uz Rīgu, izbrauca uz sānu drošības joslas. Lidostas pārstāvis uzsvēra, ka skrejceļš pilnībā atbilda visiem drošas gaisa satiksmes standartiem – ar atbilstošu saķeres koeficientu.

Lidosta informē, ka incidents notika, lidmašīnai veicot apgriešanās manevru, ceļā uz stāvvietu, ar priekšējo šasiju ieslīdot sniegā.

Lidlauka vadības speciālisti operatīvi izstūmuši gaisa kuģi, lai tā ekipāža nogādātu gaisa kuģi un pasažierus perona stāvvietā.

Incidenta laikā 35 minūtes starptautiskās lidostas "Rīga" skrejceļš tika pilnībā slēgts, un šajā laikā paredzētie ienākošie reisi – "Lufthansa" no Frankfurtes, LOT no Varšavas, CSA no Prāgas, "Belavia" no Minskas un "Ryanair" no Oslo un Stokholmas – atradās gaidīšanas režīmā.

Komentāri (7)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu