Iededz Rīgas galvenās Ziemassvētku egles • IR.lv

Iededz Rīgas galvenās Ziemassvētku egles

27
Mārtiņš Zilgalvis, F64

Rātslaukuma egle dēvē par „Rīgas Senāko egli” atbilstoši pilsētas reklāmas kampaņai

Pirmajā adventē, Rīgā svinīgi iedegtas pilsētas galvenās Ziemassvētku egles – Doma laukumā un Rātslaukumā. Egles iededza Rīgas mērs Nils Ušakovs. Rātslaukumā viņam asistēja arī Santa Klauss no Lapzemes.

Atklāti arī Ziemassvētku tirdziņi, kā arī līdz 9.janvārim no Līvu laukuma pa trīs dažādiem maršrutiem būs iespējams pārvietoties zirgu pajūgos.

Doma laukumu un Rātslaukumu grezno aptuveni pirms 30 gadiem stādītas aptuveni 15 metru augstas egles – tās tika izmeklētas un nocirstas pašvaldības SIA "Rīgas meži" Tīreļu mežniecībā.

Rātslaukuma egle tiek dēvēta par „Rīgas Senāko egli”, jo tieši šajā vietā pirms 500 gadiem tikusi rotāta pasaulē pirmā Ziemassvētku egle, uzsver pilsētas pašvaldība. Šis stāsts ir pilsētas reklāmas kampaņas pamatā. Arhīvu materiāli vēstot, ka Rīgā par godu Kristus dzimšanai pirmoreiz ziediem izgreznota egle rotājusi Melngalvju brālības Rīgas ielās rīkotu karnevālu Ziemassvētku sagaidīšanai un aizvadīšanai, kas noslēdzās ar šā Ziemassvētku koka sadedzināšanu 1510.gadā.

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu