Slēpošanas trases atver sestdien • IR.lv

Slēpošanas trases atver sestdien

37
Oļesja Sokolova-Godovaņuka, F64

Nedēļas nogalē gaisa temperatūra būs no mīnus 2 līdz mīnus 9 grādiem

Slēpošanas trases Latvijā uzsākušas sniega pūšanu, lai jau šajā nedēļas nogalē uzsāktu darbību. Šobrīd zināms, ka sestdien darbību sāks “Žagarkalns” un “Baiļi”, bet “Milzkalns” plāno uzsākt darbību svētdien.

Sestdien sinoptiķi prognozē, ka gaisa temperatūra būs no mīnus 2 līdz mīnus 9 grādiem Vidzemes pusē, bet svētdien gaisa temperatūra kļūs vēl zemāka ne tikai naktī, bet arī dienā. Vietām arī gaidāms neliels sniegs, un ceļi būs slideni.

Portāls Diena.lv noskaidrojis, ka Rīgā šajā sezonā būs četras distanču slēpošanas vietas – Uzvaras parkā, Mežaparkā, Anniņmuižas mežā un Šmerlī. Tās gan neviena nesāks darboties šajā nedēļas nogalē. Divās no trasēm būs arī inventāra noma. Rīgā būs arī slidotava pilsētas centrā, bet būšot arī citas slidotavas.

Traumas slideno ietvju dēļ Rīgā guvuši jau trīs cilvēki, ziņu aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Laura Bundule. Viens negadījums noticis dzīvojamās mājās pagalmā Rīgā, kāda kundze paslīdēja un smagas traumas ieguvusi Aspazinas bulvārī, kā arī kāda sieviete paslīdējusi uz Tālivalža ielas ietves.

“Nozare.lv” aptaujātie auto rezerves daļu tirgotāji atzīst, ka pirmais sniegs nav pārmērīgi palielinājis pieprasījumu pēc ziemas riepām, jo autovadītāji spēkratiem sezonas riepas nomainījuši savlaicīgi. Pirms 2-3 nedēļām bijusi pastiprināta autovadītāju interese par riepu nomaiņām saviem auto.

Taču pēkšņi uznākušais sals biedē lauksaimniekus. AS "Rīgas dzirnavnieks" ģenerāldirektors Sandis Jansons norādīja, ka straujā aukstuma iestāšanās pēc ilgstoša intensīva mitruma perioda var radīt nelabvēlīgus apstākļus ziemas sējumiem.

Līdz ar pirmajām aukstajām dienām uz ūdens krātuvēm sāks veidoties arī ledus. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests aicina iedzīvotājus būt saprātīgiem un neuzsākt zemledus makšķerēšanas, ieraugot pirmo plāno ledus kārtiņu, jo ledū ātri vien var ielūzt.

Komentāri (37)

Leons Palins 28.11.2010. 12.48

Distanču trase Uzvaras parkā tiks atvērta pirmdien, 29.novembrī – bezmaksas! * Drīzumā arī pie Mežaprka estrādes. * Lasi Slalom lapā!

0
0
Atbildēt

0

Miceks 27.11.2010. 19.15

Interesants novērojums-visur raksta tikai par kalnu slēpošanas trasēm,bet nekur par distanču slēpošans trasēm.Lieki piebilst,ka pirmas ir par maksu.
Jeb tā tik tāda sagadīšanās.

0
0
Atbildēt

0

Leons Palins 27.11.2010. 18.57

Vairāk info – slalom.lv

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu