Krievijas pilsonības iegūšanai jāliek eksāmens par Ls 100 • IR.lv

Krievijas pilsonības iegūšanai jāliek eksāmens par Ls 100

9
Andrejs Strokins, F64

Deputāta Kravcova biedrība rīko eksāmenu Liepājā un saņem naudu no Krievijas

TV3 raidījums „Nekā Personīga” vēsta, ka "Saskaņas centra" Saeimas deputāts Valērijs Kravcovs saņem īpašu labvēlību no Krievijas – viņa vadītajai organizācijai Krievijas valsts maksā atlīdzību, ka tā palīdz visiem gribētājiem Latvijā tikt pie Krievijas pilsonības. Šādas tiesības nav dotas, piemēram, krievu kopienai Daugavpilī.

Par aptuveni 70-120 latiem Kravcova vadītā biedrība sagatavo Krievijas pilsonībai nepieciešamos dokumentus tā, ka pretendentam atliek noteiktā datumā tikai aiziet uz konsulātu pēc jau gatavās Krievijas pases. Cik lielu peļņu Saeimas deputāta vadītā organizācija šādi saņem, biedrībā žurnālistiem neatklāja, tikai apstiprināja, ka ar lūgumu pēc Krievijas pilsonības katru darba dienu atnākot divi četri cilvēki.

Dažas dienas pēc mandāta apstiprināšanas, Kravcovs esot nodevis biedrības priekšsēdētāja pienākumus citai personai, bet pats turpmāk palikšot vietnieka postenī.

Kā vēsta raidījums, Krievija nesen izdevusi likumu, saskaņā ar kuru tiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri pēc neatkarības atjaunošanas Latvijā beiguši krievu skolas, tagad par 100 latiem jākārto krievu valodas eksāmens, ja viņi vēlas iegūt Krievijas pilsonību.

Kāds Latvijas nepilsonis raidījumam pauda sašutumu par Krievijas prasībām. Viņš ir rakstījis vēstuli Krievijas premjerministra Vladimiram Putina mājaslapā ar jautājumu – kāpēc Latvijas un Igaunijas krieviem tāda diskriminējoša norma? Atbilde joprojām neesot saņemta.

Komentāri (9)

kristaps_drone 15.11.2010. 10.20

Un mūsu bāleliņi, kad gatavoja normatīvos aktus par naturalizāciju, noteica tik zemas prasības valsts valodas zināšanām, ka šis tā saucamais Saeimas deputāts kopš naturalizācijas brīža ir galīgi aizmirsis valsts valodu. Ir jāmācās šajā jautājumā no krievijas, ja pat krievu skolu beidzējiem ir jākārto valodas eksāmens, lai dabūtu krievijas pilsonību!

+5
0
Atbildēt

0

Janka, Janic 15.11.2010. 04.38

kaa Čingizhana peectecis , es šaa viira vietaa mekleetu patveerumu Mongolijaa…

+3
0
Atbildēt

0

anita_brauna 14.11.2010. 23.26

ar “divi četri” rakstā domāts 24?

+1
0
Atbildēt

2

    tetrapack > anita_brauna 14.11.2010. 23.59

    Kāpēc 24? No diviem līdz četriem.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    tetrapack > anita_brauna 15.11.2010. 03.34

    “Neatdala ar komatiem morfoloģiski vienādus vārdus, kas veido frazeoloģiskas vienības, izsakot vienotu jēdzienu ar atšķirīgu nozīmi, piemēram, [..] skaitļa vārdi viens otrs, viens divi, trīs četri u. tml.”

    Aina Blinkena. Latviešu interpunkcija. Otrais, pārstrādāts izdevums. 230. lpp. Apgāds Zvaigzne ABC, 2009. gads.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu