Nepilsoņiem Turcijas vīzas būs dārgākas • IR.lv

Nepilsoņiem Turcijas vīzas būs dārgākas

32
Kestutis Vanagas, F64

Tūrisma firmas aicina ĀM atrisināt šo jautājumu līdz sezonas sākumam

Turcijas vēstniecība brīdinājusi par esošās kārtības vīzu izsniegšanā nepilsoņiem. Tūrisma aģentūras cer, ka Ārlietu ministrija atrisinās šo jautājumu līdz tūrisma sezonas sākumam – aprīlim. Kā vēsta Nozare.lv, Turcijas vēstniecība nav izpaudusi iemeslu, kāpēc nolemts vīzu izsniegšanas kārtību mainīt, taču tas attiekšoties arī uz citām valstīm.

Līdz 1.novembrim vīzas nokārtošana bija lēts un vienkāršs process – to varēja saņemt Turcijas lidostā par 15 dolāriem (7,5 latiem). Tagad nepilsoņiem vīza jāpiesaka astoņas nedēļas iepriekš un jāsamaksā par to 87 dolāri (43,5 lati), paredz jaunā kārtība. Dārgākas vīzas varētu samazināt Latvijas iedzīvotāju tūristu plūsmu uz Turciju.

"Šajā sezonā aptuveni 35% no klientiem, kuri ceļoja uz Turciju, izmantojot mūsu pakalpojumus, bija nepilsoņi. Līdz jaunajai sezonai nākamgad aprīlī Latvijas Ārlietu ministrijai vēl ir laiks, lai šo jautājumu atrisinātu. Taču problēmas būs jau janvārī, kad notiek ceļojumu iepriekšpārdošana un cilvēki sāk plānot pavasara-vasaras sezonu," Nozare.lv norādīja "Novatours" direktors Leonīds Močenovs.

Iepriekš vienam ceļotājam brauciens uz Turciju izmaksāja 300 latu, tagad būšot jāpiemaksā vēl aptuveni 45 lati. Iespējams, ka tas ceļotājiem liks izvēlēties Grieķiju vai Bulgāriju, pieļāva Močenovs.

Uz to norādīja arī tūroperatora "Tez Tour" direktors Baltijas valstīs Konstantīns Paļgovs. "Turcijas ierēdņi nesaprot, ka gandrīz trešdaļa Latvijas iedzīvotāju ir nepilsoņi, kas aktīvi dodas atpūtas ceļojumos uz Turcijas kūrortiem. Ja ieceļošanas vīzu kārtība netiks vienkāršota, daļa Latvijas iedzīvotāju izvēlēsies citus Vidusjūras kūrortus." "Tez Tour" dati liecina, ka ik gadu no visām tūrisma ceļazīmēm, kas tiek realizētas Latvijas tirgū, uz Turcijas kūrortiem pārdod aptuveni pusi.

Komentāri (32)

1 14.11.2010. 17.32

Turki vienkārši zina, kas ir viņu mērķauditorija Latvijā un no tiem arī iekasē. ;)

+1
0
Atbildēt

0

kristaps_drone 15.11.2010. 09.58

Beidzot arī turkiem pieriebās urlu bezkaunība un viņu radītais troksnis, kas atbaida tūristus no civilizētām valstīm. Civilizētu valstu tūrisma aģentūrās ir pat saraksti ar viesnīcām, kur neļauj apmesties krieviem. Turki pareizi izlēma, ka, lai nezaudētu normālus tūristus, jāsamazina krievu tūristu skaits.

0
0
Atbildēt

0

isinī 14.11.2010. 17.01

Man ir gruti saprast Latvijas pilsonu satraukumu, jo Latvijas pilsoniem iebraucot Turcija viza nav nepieciesama. Dzivoju arzemes, bet ar savu Latvijas pasi nesen ka skersoju Turcijas robezu bez jabkadam problemam…iespejams ka tas vairak attiecas uz krievijas pilsoniem….???

Aija Gulbe

0
0
Atbildēt

1

    daina_tabuna > isinī 15.11.2010. 09.30

    Kuri Latvijas pilsoņi satraucas?

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu