43 tūkstoši parakstījušies pret PVN celšanu grāmatām • IR.lv

43 tūkstoši parakstījušies pret PVN celšanu grāmatām

36
Lauris Vīksne, F64

Izdevēji apņēmīgi īstenot vēl citas akcijas neuzklausīšanas gadījumā

Valdībai tiks iesniegti 43 tūkstoši cilvēku parakstu, kas neatbalsta PVN likmes celšanu grāmatām. Šobrīd grāmatām piemērota samazinātā PVN likme 10% apmērā. Iedzīvotāji pret palielināto PVN varēja parakstīties grāmatnīcās un bibliotēkās. Parakstu vākšanas akciju  no  26. augusta līdz 12. septembrim organizēja Latvijas Grāmatnieku ģilde grāmatnīcās un bibliotēkās visā Latvijā.

PVN likme šobrīd ir vienīgais instruments, kā saglabāt grāmatu un tajās ietvertā intelektuālā satura konkurētspēju informācijas un izklaides sektorā, uzskata grāmatu izdevēji.

Jau ziņots, ka viens no nākamā gada budžeta konsolidācijas priekšlikumiem ir PVN likmes paaugstināšana. Finanšu ministrs Andris Vilks (”Vienotība”) iepriekš biznesa portālam "Nozare.lv" apstiprināja, ka tiek domāts par PVN likmes paaugstināšanu līdz 22%, taču tikai tādā gadījumā, ja citas iecerētās nodokļu izmaiņas nedos iecerēto. Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Juris Stinka BNS iepriekš sacīja, ka samazināto PVN likmju atcelšanas vietā varētu palielināt PVN pamatlikmi. "Domāju, ka pamatlikmes celšana varētu būt kā alternatīvs risinājums, ja mēs nespējam panākt vienošanos un saprātīgus risinājumus par samazināto likmju atcelšanu," viņš teica.

Mums ir padomā arī vēl citi pasākumi, spēki nav izsīkuši, apņēmīga bija Latvijas Grāmatnieku ģildes pārstāve Kristīne Eižvertiņa.

Komentāri (36)

gunasniedzina 10.11.2010. 10.46

Atkal tā paša dziesma – grāmatām nē, apkurei – nē, medikamentiem – nē, pamatlikmi – nē, pensijas nemazinām, pabalstus arī, kultūrai nedrīkst griezt budžetu, policijai arī, veselība un izglītība – neaiztiekamas prioritātes.
Apnika līdz…

0
0
Atbildēt

0

andris 10.11.2010. 00.14

Samazinātās PVN likmes jāatceļ, bet to darot pakāpeniski!
PVN jāceļ luksus precēm tā veicinot iekšējo patēriņu, jo kā zinām tad visu kruto elektroniku iepērkam no ārzemēm.

0
0
Atbildēt

0

Sanšains 09.11.2010. 23.57

Samazinātā likme NOTEIKTI būtu jāatstāj vismaz oriģinālliteratūrai. Labāk gan būtu to noteikt 0%.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu