IUB liek labot vai atcelt fotoradaru iepirkumu • IR.lv

IUB liek labot vai atcelt fotoradaru iepirkumu

29
Elmārs Rudzītis, F64

160 radariem šoseju un ielu malās bija jābūt jau šoruden

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) uzdevis Iekšlietu ministrijai (IeM) novērst pārkāpumus fotoradaru iegādē vai arī pārtraukt izsludināto iepirkuma procedūru, vēsta BNS. Kā rīkoties tālāk, ministrija izlems piektdien.

IUB uzdevusi Nodrošinājuma valsts aģentūrai novērst komisijas konstatētos pārkāpumus, izdarot grozījumus slēgtā konkursa uzaicinājumā attiecībā uz ierīču apmaksas nosacījumiem un līguma darbības termiņu, vai arī pārtraukt izsludināto iepirkuma procedūru.

IUB uzskata, ka iepirkumā vajadzēja pēc būtības nodalīt preču piegādi un pakalpojuma sniegšanu: atsevišķi samaksas nosacījumi bija jāparedz par numuru fiksēšanas ierīču piegādi, atsevišķi – par ātruma kontroles pakalpojuma sniegšanu, nepieļaujot, ka par preču piegādi pasūtītājs samaksā tikai netiešā veidā, maksājot par sniegtajiem pakalpojumiem. IUB uzsver, ka pašreizējā konkursa nolikuma variantā samaksa par numuru fiksēšanas iekārtām vispār netiek saistīta ne ar piegādāto ierīču vērtību, ne ar šo ierīču darbību vispār, raksta portāls Delfi.lv.

IUB lēmumu var pārsūdzēt tiesā.

"Lattelecom" iepriekš paziņoja, ka izstājas no fotoradaru konkursa, jo tas ir necaurspīdīgs. Uzņēmums uzskatīja, ka iepirkuma priekšmets ir publiskā un privātā sektora sadarbība, līdz ar to iepirkums būtu jāorganizē atbilstoši Publiskās un privātās partnerības likuma normām.

Policijas rīcībā patlaban ir četri pārvietojamie fotoradari. Sākotnēji bija plānots nākamgad iegādāties 160 fotoradaru. 30 būs pārvietojamie radari, 100 – stacionārie, bet vēl 30 – tukšas kastes jeb radari bez mērierīces.

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu