Režisoram filma „Buy Bye Beauty” izpostījusi dzīvi • IR.lv

Režisoram filma „Buy Bye Beauty” izpostījusi dzīvi

18
YouTube.com

Aprit desmit gadi kopš dokumentālās filmas „Buy Bye Beauty” uzņemšanas

2000.gadā Rīgā uzņemtās dokumentālās filmas „Buy Bye Beauty” zviedru režisors Pols Holenders atzinis, ka viņš tolaik samelojis, kā atradis sievietes savai filmai. Filma izraisīja plašu rezonansi, tostarp autors tajā pavēsta, ka Rīgā ir 15 – 18 tūkstoši prostitūtu. Intervijā žurnālam „SestDiena” Holenders neslēpj, ka par šo filmu viņam nācies dārgi samaksāt.

Filmā Holenders apgalvo, ka nejauši satiktajām sievietēm Rīgā piedāvājis 200 dolāru par interviju un seksa ainu. 12 no 20 sievietēm piekritušas, tika apgalvots filmā. Taču tagad, desmit gadus pēc filmēšanas, režisors atklājis, ka sievietes patiesībā sameklējis ar sludinājuma palīdzību Rīgas klubos un bāros. "Jā, es meloju!" intervijā „SestDiena” atzīstas režisors. Viņš žurnālistam parāda ar sievietēm noslēgto līgumu, saskaņā ar kuru viņas par piedalīšanos filmā saņēma 140 latu. Pirms desmit gadiem tā bija minimālā mēnešalga Latvijā. Filmas dalībniekiem režisors bija solījis, ka filma nekad netiks izplatīta Latvijā. Taču tā parādījās portālā "YouTube".

Holenders uzskata, ka Latvijā filma ir sasniegusi mērķi, jo izraisīja diskusijas par prostitūcijas biznesu. Tomēr filma sabojāja viņa paša reputāciju. „SestDienai” viņš stāsta, ka apsīkuši darba piedāvājumi televīzijā, cilvēki sākuši no viņa vairīties. „Godīgi sakot, nezinu. Man personīgi tas nebija tā vērts. Šī filma izpostīja manu dzīvi,” viņš atbildēja uz jautājumu, vai šodien taisītu šādu filmu. Kopš 2000.gada viņš Latvijā nav bijis, jo baidās par savu drošību.

Komentāri (18)

austrisv 23.10.2010. 15.32

Tā viņam arī vajadzēja! Ja jau gribēja nomelnot Latvijas sievietes, tad saņēma savu algu!
Vēl tagad atceros to trako ažiotāžu ap šo filmu! Draņķis, kurš padarīja Latvijas meitenes sliktākas par pārējām meitenēm Eiropā!
Man viņa nav žēl! Sunim suņa alga!

+19
-1
Atbildēt

0

tetrapack 23.10.2010. 15.27

“Filmas dalībniekiem režisors bija solījis, ka filma nekad netiks izplatīta Latvijā. Taču drīz pēc tās uzņemšanas tā parādījās portālā “YouTube”.”

Nesapratu. Kas par YouTube 2000. gadā?

+12
-1
Atbildēt

0

maule 23.10.2010. 19.39

Autors ir dikti saputrojies – 140 lati (uz papīra) minimālā alga Latvijā 2000. gadā nebija. Tajā laikā minimālā alga bija 50 lati (pirms nodokļu nomaksas)
http://www.lm.gov.lv/upload/darba_tirgus/minimala_darba_alga/minimala_menesa_darba_alga_1991.-2008.g..doc
Tāpat, Youtube tika izveidots 2005. gada februārī. Līdz ar to, ieteiktu rakstā veikt pamatīgas korekcijas!

+9
0
Atbildēt

1

    dro > maule 23.10.2010. 22.02

    Visu cieņu:)

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu