Aizdomas par tuberkulozi Rīgas skolā • IR.lv

Aizdomas par tuberkulozi Rīgas skolā

22
Lauris Nagliņš, LETA

Rīgas Imantas vidusskolas ēdnīcas darbiniece varēja inficēt arī citus

Rīgas Imantas vidusskolā ēdnīcas darbiniecei atklāta tuberkuloze, tāpēc speciālisti pārbaudīs visu izglītības iestādes skolēnu veselības stāvokli, sestdien vēsta „Neatkarīgā”. Tomēr bērnu pārbaude, vai viņi nav inficējušies, sāksies tikai pēc nedēļas, jo nākamnedēļ ir skolēnu brīvdienas.

Infekcija izplatās no cilvēka uz cilvēku gaisa pilienu veidā. Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) Tuberkulozes un plaušu slimību klīnikas virsārste Andra Cīrule skaidro, ka lielāks risks inficēties ir ģimenē, ja kontakts ar slimnieku ir ciešāks un ilgstošāks nekā skolā vai, piemēram, trolejbusā.

Visu bērnu vecāki esot informēti par notikušo un vairāki jau aizveduši bērnus pie ārsta. Pēc nedēļas bērni skolā tiks pārbaudīti ar tā saukto Mantū testu, kas kādreiz bijis regulārs pasākums izglītības iestādēs. Tas parāda, vai cilvēks ir inficējies ar tuberkulozes bacili, taču tikai 5 – 10 procenti tuberkulozes nūjiņas nēsātāju patiešām saslimst.

Šogad Latvijā reģistrēti 518 jauni tuberkulozes slimnieki, raksta „Neatkarīgā”.

Komentāri (22)

Ludmila Movele 23.10.2010. 12.38

Nu nevajag likt to infektoloģijas centra bildi – pārāk liela reklāma. Ik reizi kad presē parādās informācija par kādu saslimušo, viņi atkal saņem no valsts miljonus jaunu, nevajadzīgu vakcīnu iegādei, lai, savas peļņas nolūkos, turpinātu gandēt tautas veselību.

+3
-2
Atbildēt

0

Edzs 23.10.2010. 19.48

es jums piekritu, taja bilde saskatu slepto reklamu Rozentales uznjemumam.

+1
0
Atbildēt

0

raimonds_bossltd 24.10.2010. 17.09

Stulbums kaut kāds. Tuberkuloze nav infekcijas bet sociāla slimība, savādāk visi planētas iedzīvotāji no tās būtu nomiruši.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu