Krauklis rosina atkritumu poligoniem monopoltiesības • IR.lv

Krauklis rosina atkritumu poligoniem monopoltiesības

21
Raitis Plauks, F64
Indra Sprance

Saeimas komisija noraida poligonu monopoltiesības atkritumu sagatavošanā

Saeimas Tautsaimniecības agrārās, vides un reģionālās politikas komisija otrdien, galīgajam lasījumam skatot jauno atkritumu apsaimniekošanas likumprojektu, noraidīja komisijas vadītāja Venta Armanda Kraukļa (PLL)  priekšlikumu, kas varētu nostiprināt atkritumu poligonu monopoltiesības atkritumu sagatavošanā.

Jaunajā likumā, kas turpmāk valstī noteikts atkritumu apsaimniekošanas principus,  Krauklis bija iesniedzis priekšlikumu, kas atkritumu poligoniem ļautu neatzīt citur glabāšanai sagatavotus atkritumus, ja poligoni sagatavošanas darbus veic uz vietas.  Tas nozīmētu, ka citur glabāšanai sagatavotie atkritumi tiktu pieņemti par tādu pašu samaksu kā nesaglabātie, līdz ar to uzņēmējiem faktiski zustu jēga atkritumus sagatavot,  Ir.lv skaidroja SIA "L&T" direktors Reinis Ceplis.

Savukārt Krauklis un poligonu uzņēmēju intereses pārstāvji otrdien komisijas sēdē uzsvēra, ka poligonu saimnieki atbildot par to, kas tajos tiekot apglabāts un ne vienmēr varot paļauties uz uzņēmēju teikto, ka atkritumi citur ir atbilstoši sagatavoti. Tāpat tika piesaukti arī tādi argumenti, ka arī sabiedrībai „būtu labāk, ja atkritumi tiktu saglabāti un glabāti mazāk vietās”.

Balsojumā šo priekšlikumu atbalstīja vienīgi apvienības „Par labu Latviju” politiķi, tāpēc ar balsu vairākumu tas komisijas sēdē tika noraidīts.

Galīgajā lasījumā Saeima jauno likumprojektu plāno pieņemt nākamnedēļ.

Komentāri (21)

anita_meistere 19.10.2010. 11.55

Tāpat tika piesaukti arī tādi argumenti, ka arī sabiedrībai „būtu labāk,”…??? ko kaut kāds TP partijas pastāvis var zināt kas sabiedrībai būtu labāk. skaidrs, ka censās pa fikso izkārtot andrītim biznesiņu.

+13
0
Atbildēt

1

    ievuliitis > anita_meistere 19.10.2010. 12.12

    Varbūt Andris viņu par pārvaldnieku kādā izgāztuvē ieliks? Kā atceramies no vecām filmām – ļoti ienesīgs amats.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

bonbon68 19.10.2010. 12.21

Nu tie TP kretīni galīgi bailes pazaudējuši!

+8
0
Atbildēt

0

Andrejs Lukins 19.10.2010. 11.51

ilgi domāju ko šis teikums nozīmē……. “Galīgajā lasījumā Saeima jauno likumprojektu plāno pieņemt nākamnedēļdz līgumu par katras mājas apsildīšanu atsevišķi.”

+7
0
Atbildēt

1

    Jānis Teilāns > Andrejs Lukins 19.10.2010. 12.57

    copy paste kaut kāds ieķēries droši vien … “Galīgajā lasījumā Saeima jauno likumprojektu plāno pieņemt nākamnedēļdz līgumu par katras mājas apsildīšanu atsevišķi.”

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu